La ciència a taula

La columna de gastronomia científica a la revista Mètode

Fernando Sapiña
ISBN: 978-84-9133-263-3
Idioma: català
Edició: Juli Peretó
Data d'edició: 2019
Pàgines: 232
Preu: 15 €

Sinopsi

Premi Joan Lluís Vives al millor llibre de ciències naturals i aplicades

La ciència a taula recull els articles que el divulgador i científic Fernando Sapiña (1964-2018) va publicar puntualment la seua secció sobre ciència i gastronomia en la revista Mètode. El llibre, publicat amb la col·laboració de la Unitat de Cultura Científica i de la Innovació de la Universitat de València i amb edició a cura de Juli Peretó, presenta 42 articles sobre els principis físics i químics dels aliments i de les seues elaboracions, tots acompanyats d’una recepta culinària.

Un llibre on queda palesa la vocació divulgadora de Fernando Sapiña, amb uns textos a vessar de referències literàries i experiències quotidianes, d’anècdotes familiars i amicals. Un llibre en definitiva per descobrir la cuina i la seua ciència.

Fernando Sapiña

Fernando Sapiña

Fernando Sapiña (1964-2018) va ser professor titular del Departament de Química Inorgànica de la Universitat de València i investigador de l’Institut de Ciència dels Materials de la Universitat de València. Impulsor del Grau de Ciències Gastronòmiques i del Gastrolab de la Universitat de València, va compaginar la seua tasca docent i de recerca amb la divulgació de la ciència. Autor d’Un futur sostenible? El canvi global vist per un químic preocupat (2001) i El repte energètic: Gestionant el llegat de Prometeu (2005), va ser coordinador de diversos números de Mètode, el primer d’ells en 2002 dedicat a la qüestió del canvi global, però també d’altres sobre gastronomia i ciència, nanociència o ciència dels materials. Entre 2005 i 2017 va ser col·laborador fixe amb la seua columna «La ciència a taula», que ara s’ha recuperat en aquest llibre.