En la senda de l’ésser humà

Quantes espècies humanes han existit? Què és a paleogenòmica? Per què ha suposat una revolució en els estudis sobre l’evolució humana? De què depén la conservació del DNA al llarg de la història? Sobre aquestes qüestions conversen Carles Lalueza i Jordi Agustí.

0
Cartografies sensibles: Quan l’art es fusiona amb la natura

Cartografies sensibles és un projecte basat en el concepte d’art i ecologies dirigit per Eugenia García Sottile. Emmarcades en aquest projecte, el Jardí Botànic de la Universitat de València ha acollit les intervencions de Joaquín Jara i Rosa Rodríguez.
0
«Sobre l’alquímia de la vida», de Joan Borja

Joan Borja i Sanz, mestre per l'especialitat de Ciències, llicenciat en Filosofia i Lletres i doctor en Filologia Catalana, parla amb Xavier Vendrell, responsable de la unitat de genètica reproductiva a l’empresa Sistemas Genómicos.
0
DECRESIM, del magnetisme molecular a la millora de la computació quàntica

DECRESIM és un projecte que té com a objectiu avançar en l’ús de molècules magnètiques per entendre millor certs fenòmens quàntics.
0
Una mirada al cosmos

A través de les seues obres plenes de color i de força Aurora Valero ens ofereix la seua interpretació de l'origen i creació de l'univers.
0
«Orígenes», de Carlos Briones, Alberto Fernández Soto i José María Bermúdez de Castro

Un llibre que presenta els tres orígens més importants de la nostra civilització: l'origen de l'univers, l'origen de la vida al planeta Terra i l'origen de la humanitat a Àfrica.
0
«The Measure of All Minds», de José Hernández Orallo

El llibre pretén crear vincles entre l'evaluació de la intel·ligència artificial, molt poc desenvolupada, i una tradició centenària d'evaluació de la intel·ligència humana i animal.
0
«Las mujeres de la Luna», de Daniel Roberto Altschuler i Fernando Ballesteros

D’un total de 1.600 cràters lunars, només 28 tenen nom de dona. El llibre denuncia aquest fet i, al mateix temps, fa un homenatge a aquestes figures històriques, sovint oblidades.
0
Mosques i plantes carnívores, una nova relació

Un equip d’investigadors de la Universitat d’Alacant, junt amb científics d’Alemanya i el Brasil, han descobert una nova relació entre insectes i plantes.
0
La biotecnologia avui

La biotecnologia és avui un dels camps de la recerca científica amb major impacte potencial sobre la nostra vida diària. Els avanços en algunes branques com l’agrobiotecnologia o la biomedicina

0

Capitolina Díaz, Antonio Ariño i Pilar Campins conversen sobre la ciència amb perspectiva de gènere, protagonista del nou número de Mètode.
0
Dietes a prova

Després del Nadal i les seues jornades farcides d’excessos, és ja habitual la presència a mitjans i plataformes publicitàries de productes i fórmules «miraculoses» que ens prometen retornar al nostre

0
Jardí d’aromàtiques en ampolles reciclades

Des del Gabinet de Didàctica del Jardí Botànic de la Universitat de València ens proposen una activitat per tal de reutilitzar ampolles de plàstic.
0

En aquesta obra es recullen cinc dècades de resistència silenciada, la de milers de persones que van tractar de plantar cara als interessos polítics i econòmics especulatius.
0

Parlem amb Mojica sobre les circumstàncies del seu descobriment, les posteriors investigacions i les aplicacions actuals i futures. A més, li preguntem per la controvèrsia amb les patents i, també, sobre com està vivint aquests moments de reconeixement i atenció cap als seus treballs.
0

Aprofitant la seua presència al seminari Comunicar la salut: oportunitat i reptes de la divulgació mèdica, celebrat a la seu de la UIMP a València, vam entrevistar Scott C. Ratzan.

0

«Quin és el llibre de la teua vida?». Preguntem a Amelia Ortiz, José Carlos Guirado, Chantal Ferrer, Consuelo Mata, Francisco Morales i Carmen Aranegui.
0

Entrevista amb el director de la Càtedra Balmis de Vacunologia de la Universitat d'Alacant.
0

Conversem amb Maria José Carrau, Pepa Rey i Olga Ibáñez sobre aquest nou volum de la col·lecció «Monografies de Mètode».
0

Un estudi publicat a Scientific Reports signat per Cristina Vilanova, Alba Iglesias i Manel Porcar, investigadors de l’Institut Cavanilles de Biodiversitat i Biologia Evolutiva de la Universitat de València, mostra

0

Us oferim la segona entrega de la secció d'Eva Comas a Mètode TV.
0

Descobreix 'Ciència amb veu de dona'.
0

Entrevista amb la cap del Laboratori de Patologia Cel·lular del CIPF de València.
0

0
1 2 3