Dietes a prova

Parlem amb José Miguel Soriano, professor titular de l'Àrea de Nutrició i Bromatologia de la Universitat de València

Després del Nadal i les seues jornades farcides d’excessos, és ja habitual la presència a mitjans i plataformes publicitàries de productes i fórmules «miraculoses» que ens prometen retornar al nostre pes habitual (o fins i tot, perdre alguns kilograms més pel camí) en temps rècord. Però, ens en podem fiar, d’aquestes dietes «miracle»? Què entenem quan parlem de «dieta»? Quina n’és la definició més acurada? I quina és la influència dels mitjans de comunicació en els nostres hàbits nutricionals?

Aquestes són algunes qüestions que li hem plantejat a José Miguel Soriano, professor titular de l’Àrea de Nutrició i Bromatologia de la Universitat de València. En «Dietes a prova», el professor Soriano ens parla també de la importància de l’esport per a la salut, l’equilibri ideal entre consum i despesa de calories per a mantenir el pes o evitar, fins i tot, l’obesitat, així com del perill de conceptes nascuts del màrqueting, com per exemple els coneguts com a «superaliments».