85 números de Mètode

L’ Institut d’Estudis Catalans acull el debat «Què és la ciència?» amb motiu dels 85 números de la revista

PRESENTACIO-METODE-84-bcn

Què és la ciència? Una pregunta amb múltiples respostes que la revista Mètode ha volgut posar sobre la taula per celebrar els seus 85 números en un debat que tindrà lloc a l’Institut d’Estudis Catalans (IEC) el pròxim dimecres 20 de maig a les 18:30 hores.

En el debat hi participaran Martí Domínguez (director de Mètode), Pere Estupinyà (divulgador científic), Ramon Folch (socioecòleg), Esteban Morcillo (rector de la Universitat de València), Joandomènec Ros (president de l’IEC) i Jorge Wagensberg (físic). El debat es podrà seguir per Internet.

La revista Mètode reprèn així el debat que va obrir amb la publicació del seu número 84, dedicat a la pregunta Què és la ciència?, i en el qual van participar investigadors i pensadors com Elliott Sober, Patricia Fara, Jean Bricmont, Susanna Priest, Pedro Ruiz-Castell o Jorge Wagensberg.

En el seu número 85 que acaba de publicar-se, Viure amb el canvi climàtic, s’ocupa d’un altre problema central per a la ciència actual, amb una anàlisi dels aspectes socials, culturals i econòmics d’aquest repte ambiental.

85 números de Mètode: Una revista per pensar la ciència

Mètode, publicada per la Universitat de València i dirigida pel biòleg i periodista Martí Domínguez, va nàixer el 1992 i des d’aleshores  ha mantingut el seu compromís amb la divulgació de la ciència a través de la seua edició trimestral i de la seua pàgina web.

A més, sense deixar de banda aquest objectiu, des de 2013 la revista va iniciar una nova etapa amb la publicació d’articles revisats per persones expertes, que es recullen anualment en l’anuari Mètode Science Studies Journal, i amb la creació d’un comitè científic de prestigi internacional amb el recolzament d’investigadors i científics com Janet Browne (Universitat de Harvard), Leah Ceccarelli (Universitat de Washginton), Danniel C. Dennett (Universitat de Tufts), Dominique Brossard (Universitat de Wisconsin-Madison), Thomas Glick (Universitat de Boston), Martin Rees (Universitat de Cambridge) o Michael Ruse (Universitat Estatal de Florida).

© Mètode 2015.

METODE84catDebat: Què és la ciència?
Dimecres, 20 de maig
18:30 hores
Sala Prat de la Riba. Institut d’Estudis Catalans (IEC)
C/ del Carme, 47 – Barcelona
© Mètode 2015