«Mètode» guanya el Premi Sacyr a la Innovació

premisacyr
Anna Mateu
Carmen Vela, Secretària d’Estat de Recerca, Martí Domínguez, director de Mètode i Manuel Manrique, president de Sacyr, durant l’entrega del premi.

Mètode, la revista de difusió de la investigació de la Universitat de València, ha resultat guanyadora de la quarta edició dels Premis Sacyr a la Innovació. D’entre un centenar de candidats, el jurat d’aquesta convocatòria ha escollit Mètode com a guanyadora dins de la categoria de Periodisme econòmic i tecnològic pel monogràfic La força del món: L’energia en l’era postindustrial.

Publicat en el número 73 (primavera de 2012) i coordinat pel socioecòleg Ramon Folch, La força del món analitza els principals problemes i reptes energètics a què ens enfrontem de cara al futur, com la forta dependència dels combustibles fòssils o els avanços en energies renovables. Amb la col·laboració de diversos experts en el camp energètic, el monogràfic planteja una reflexió sobre el model energètic actual, i el model que ens cal. Aquestes pàgines signades per Joan Vila, Maria Teresa Costa i Nuria Alonso-Borrego, Mariano Marzo, Jordi Bruno, Joan Sabaté, Joan Ramon Morante, Pep Prats, Antoni Martíez, Pere Sala o Luis Atienza, posen en primera línia el debat sobre la qüestió energètica i plantegen possibles respostes.

El director de Mètode, Martí Domínguez, ha estat l’encarregat de recollir el premi durant l’acte organitzat a l’espai Cómo de Madrid, dijous 10 d’abril. Carmen Vela, Secretària d’Estat de Recerca, va destacar la importància de premiar i fomentar el periodisme científic perquè «la ciència no serà ciència fins que els ciutadans no entenguen allò que fem i per què ho fem. El dia que ens entenguen serà tot molt més fàcil per a la ciència perquè tindrem a la societat al darrere».

Els altres dos finalistes d’aquesta categoria han estat Elena Sanz, amb un article publicat a la revista Muy Interesante, i Manuel Ansede, amb un text aparegut a la web Materia.

Els Premis Sacyr a la Innovació «pretenen incentivar i recompensar públicament aquells que, a títol individual o col·lectiu, investiguen i treballen en projectes, desenvolupaments i idees innovadores, creatives i pioneres, plantejades com ambiciosos reptes de superació i coneixement», tal com expliquen des de Sacyr.

Aquest premi se suma als guardons que ha rebut la revista Mètode en el passat, en reconeixement a la seua tasca en la divulgació de la ciència, entre els que destaquen el Premi Prisma del Jurat, el Premi Ciencia en Acción o el Premi APPEC a la Millor Publicació.

© Mètode 2014.

 

 

«Mètode, la revista de difusió de la investigació de la Universitat de València, ha resultat guanyadora de la quarta edició dels Premis Sacyr a la Innovació entre un centenar de candidats»

© Mètode 2014