“Els nostres naturalistes” obté el Premi Crítica Serra d’Or

02SERRA

Els autors de Els nostres naturalistes, Josep M. Camarasa (a l’esquerra) i Jesús I. Català (a la dreta), durant la recollida del Premi Crítica Serra d’Or de Recerca el passat 2 d’abril, amb Josep Massot (al centre), director de Serra d’Or i de publicacions de l’Abadia de Montserrat.

 

01SERRA
Logo commemoratiu del cinquanta aniversari de la revista Serra d’Or, que entrega els Premis de la Crítica.

Els nostres naturalistes de Josep M. Camarasa i Jesús I. Català, llibre editat per la revista Mètode, ha sigut guardonat amb el prestigiós Premi Crítica Serra d’Or dins de l’apartat de Recerca, uns guardons que premien les obres més destacades publicades durant l’any anterior.

En total, en les quatre categories existents, la nit del dijous 2 d’abril s’entegraren a l’Hotel Altamira de Barcelona un total de 14 premis, repartits entre les categories de Literatura i assaig, Teatre, Literatura infantil i juvenil i Recerca. El jurat d’aquesta última categoría, que ha decidit guardonar Els nostres naturalistes, està compost en aquesta edició per Jaume Aulet, Manuel Castellet, Joan B. Culla, Manuel Jorba i Santiago Riera i Tuèbols.

Els nostres naturalistes és una obra en dos volums que tracta en profunditat la nostra història natural, des dels inicis d’aquesta disciplina fins a l’actualitat. El primer volum de l’obra compren els inicis de la tradició naturalista fins a l’arribada de les idees de Darwin a casa nostra. El segon volum se centra en els dos últims segles d’història natural, on no falten figures com Eduardo Boscà, Josep Rodrigo Botet, Carles Pau, Pius Font i Quer o Ramon Margalef.

Els nostres naturalistes forma part de la col·lecció «Monografies Mètode», una sèrie de llibres de divulgació científica que ha editat també l’Autobiografia de Charles Darwin amb traducció de Jaume Terradas i el llibre Albert Einstein. El seu segle i la seua ciència, de José Adolfo de Azcárraga.

© Mètode, Primavera 2009.

 

NATURALISTASPortades dels dos volums publicats per la revista Mètode, dins de la col·lecció «Monografies Mètode».

© Mètode 2012