Un monogràfic de “Mètode” guardonat en els Premis Manuel Castillo

01BPREMI_CASTILLO
© M. Lorenzo
Cristina Ramon, presidenta de la Coordinadora Valenciana d’ONGDs, junt a Francisco Tomàs, rector de la Universitat de València, lliura el premi Manuel Castillo al professor Joan Lloret.
  «El jurat ha volut reconèixer la contribució de la revista Mètode a l’estudi de l’exili científic després de la Guerra Civil»

El professor Joan Lloret va recollir aquest dilluns 1 de febrer l’accèsit del Premi Manuel Castillo pel monogràfic que va coordinar en Mètode, Ciència i exili. La diàspora dels científics republicans, publicat en el número 61 de la revista. 

El Premi Manuel Castillo, atorgat pel Patronat Sud-Nord de la Universitat de València, mira de distingir els treballs periodísitcs i d’investigació que tracten sobre la pau i la cooperació entre nacions. En aquest sentit, el jurat ha volut reconèixer la contribució de la revista Mètode a l’estudi de l’exili científic després de la Guerra Civil i de les conseqüències en l’àmbit de la col·laboració científica internacional que va tenir en aquest sentit. El mateix Manuel Castillo (1870-1964), professor de la Universitat de València, es va haver d’exiliar primer a França i més tard a Mèxic com a conseqüència de la Guerra Civil.

02PREMI_CASTILLO
© M. Lorenzo
Foto de família amb els membres del jurat i els guanyadors en les diferrents modalitats. D’esquerra a dreta, Vicente Martínez Guzmán, director de la Càtedra UNESCO de Filosofia per a la Pau de la Universitat Jaume I de Castelló; Joaquín García Roca, expert en cooperació i membre del Ple del Patronat Sud-Nord; Cristina Ramon, Pilar Collado Capilla, Directora General de Cooperació de la Generalitat Valenciana; Álvarez-Coque, en representació del llegat de Manuel Castillo; Carla Fibla, Francisco Tomàs, Nicolás Castellano, Joan Lloret, Joaquin Azagra Ros, President Executiu del Patronat Sud-Nord; i Ximo Revert Roldan, Secretari del Jurat i Cap tècnic del Patronat Sud-Nord.

Els premiats en aquesta primera edició del Premi Manuel Castillo han estat el treball Migraciones, conflictos y cultura de paz, promogut per la Càtedra UNESCO de Filosofia per a la Pau de la Universitat Jaume I de Castelló, en la modalitat d’estudis, i l’àudio llibre Mi nombre es nadie, de Carla Fibla en col·laboració amb Nicolás Castellano, un reportatge sobre la realitat de l’aventura de les pasteres, en la modalitat de treballs periodístics.

Anna Mateu. Cap de redacció de Mètode.
© Mètode 2010.

 

00PREMI_CASTILLOGuardó de la primera edició del Premi Manuel Castillo.

© Mètode 2012

Cap de redacció de la revista Mètode.