Les algues es poden conrear en grans quantitats de manera sostenible i, per això, es considera que, en el futur, arribaran a constituir una proporció important de la ingesta d’aliments a nivell mundial i pal·liaran el problema de la fam.
0

Els aliments són, en general, parts d’animals o de vegetals que consumim per subministrar nutrients als nostres cossos. L’enorme varietat d’aliments diferents contrasta amb el nombre relativament limitat de molècules

0
SAPINA-88

«De vegades els productes senzills amaguen grans secrets.» Us oferim un nou article del nostre col·laborador Fernando Sapiña. En aquesta ocasió ens descobreix els grans secrets de la llet i ens anima a elaborar un plat d'origen àrab: el menjar blanc.
0
112-86_2

La nutrició és, sens dubte, una àrea que ha fet molt de mal al coneixement públic de la ciència. La situació és descrita

0
110-85

Pepa Granados Vicent Andrés Estellés venia d’una llarga família de forners, i aprengué l’ofici al costat del seu pare. No és estrany,

0

Als llibres d’excursions, els itineraris que parteixen d’Aín comencen a la plaça de Josep Sorribes, on hi ha l’ajuntament. Des d’aquest punt i en

0

Quan jo era adolescent no hi havia el costum de menjar roses o crispetes en els cines. No perquè estiguera prohibit: als estants de les seues cafeteries s’apilaven

0
126portada-48

El divendres, 14 de març de 1969, en la seu de la Royal Institution, a Londres, Nicholas Kurti, un físic de baixes

0

Un gelat es pot definir com una preparació que està en estat sòlid o semisòlid per congelació. Tenim dos grans grups: els basats en aigua, com els granissats i els sorbets, i els làctics, elaborats amb llet i nata.
0

Per als lectors de les novel·les de la sèrie Carvalho, les tòfones, i també els flaons, vénen de la comarca dels Ports, al País Valencià. El detectiu va viure alguns

0
110-79

Mètode Enguany l’espectacular floració dels cirerers va començar a Aín a finals de març. Dos mesos després, a finals de maig, férem

0
118-78

Mètode Fa uns mesos em van demanar que escriguera la ressenya d'un llibre per a la revista de la Societat Espanyola de

0
122-77

[vc_row][vc_column][vc_column_text] Era a la Casona del Pinar (Segòvia) a començament d’agost quan va celebrar-se la Mostra de Vins a Aín, dins dels actes del Mercat a l’Antiga. Vaig veure les fotos

0

El fruit de l’arbre del cacau es desenvolupa sobre el tronc i les branques principals, una cosa que, d’altra banda, és normal en espècies tropicals. Quan

0
tomaques

La recol·lecció de fruits immadurs és bona per als productors, però planteja un problema als consumidors.
0
110-74

Mètode Hi ha coses que, en celebrar-se tots els anys, adquireixen un cert caràcter ritual. Una d’aquestes és l’intercanvi d’estudiants de secundària

0
144-55

© Mètode La maionesa és, sens dubte, una de les salses més conegudes. Josep Pla ja va dir que

0
108-73

Mètode L'estiu de 2010 vaig participar en la III Trobada de Científics i Cuiners en la Fundació Alícia. Enmig de les activitats ens dirigírem

0
122-61

© Mètode Fa 10.000 anys els humans vam començar una llarga transició i vam passar de ser caçadors-recol·lectors a agricultors i ramaders.

0
118-71

En la primavera de 1965 Dwayne Douglas, ajudant de l’entrenador de l’equip de futbol americà de la Universitat de Florida, va

0
124-67

© Mètode L’efecte és conegut: moltes fruites i hortalisses, com les pomes, les peres, els plàtans o les creïlles, desenvolupen ràpidament una

0
132-68

© MÈTODE Any 1964: René Magritte pinta Le fils de l'homme. Un home amb abric i barret de copa alta, de front, davant

0
Sucre

Fa poc més d’un any, les coses van començar a anar malament: la meua filla Irene estava molt cansada, tenia poc apetit i va començar a aprimar-se. Pensàrem que era

0

Des de fa algun temps estic llegint l’esplèndida revisió que Harold McGee ha publicat del seu clàssic On food and cooking, i que ha subtitulat An encyclopedia of kitchen science,

0
1 2