NGC 1275 (Perseus A) / NASA

La radiogalàxia NGC 1275 o Perseus A representa un objecte molt interessant per estudiar la recurrència de l'activitat galàctica i el seu paper en l'evolució de les galàxies. Una nova entrada d'Els Blogs de Mètode
0
Flor de neu (Leontopodium alpinum), localització reservada. © Francesc Rodríguez

Si trobeu la flor de neu, deixeu-la com l’heu vista. Aquesta vulnerable espècie de la flora catalana mereix la categoria d’espècie protegida.
0
Montgó

Què té a veure el Montgó amb la recerca de nous antibiòtics i amb la biografia de la investigadora Sagrario Mochales? Podeu llegir sobre aquesta troballa en la nova entrada d'Els Blogs de Mètode.
0
Galàxia Perseus A

El cúmul de Perseu conté 190 galàxies i, al seu centre, la galàxia gegant NGC 1275 o Perseus A. El blog Univers Violent se centra ens parla d'aquesta galàxia en una nova entrada d'Els Blogs de Mètode.
0
ossa Pirineu

L'ossa és un mamífer que al llarg dels segles ha tingut un veritable protagonisme al Pirineu, una espècie que va fregar l’extinció i que ara es manté ben viva amb una població d’una setantena d’exemplars a tot el Pirineu.
0
Frida Kahlo

L'obra de Frida Kahlo està profundament marcada pel dolor físic i emocional que no li va impedir fer una vida ben activa.
0

Aquest article descriu l'arribada de la relativitat als departaments i aules de física i matemàtiques de la Universitat
0

El cirurgià i ortopeda Percivall Pott va ser la primera persona que va tipificar algunes patologies relacionades amb malalties professionals.
0

No és possible conéixer què s'experimenta dins un fort negre, però l'astrofísica estudia què ocorre a les regions immediatament posteriors.
0

En aquesta nova entrada de Quaderns de Muntanya, l'autor parla de dues plantes carnívores que es poden trobar al Pirineu.
0

Gertrude Belle Elion va ser una bioquímica que va fer possible que se sintetitzaren els primers fàrmacs contra el VIH.
0

Quan l'univers tenia poc més de mil milions d'anys d'edat, ja n'hi havia forats negres supermassius. Nova entrada del blog «Univers violent», de Manel Perucho, en Els Blogs de Mètode.
0

Les formigues roges transporten sense aturador acícules de pi, petits brins d'herba i altres tipus de material.
0

Els autors d'un nou treball publicat a The Astrophysical Journal parlen d'un perill extraterrestre que havíem subestimat: les supernoves.
0

La història de Françoise Barré-Sinoussi i Luc Montagnier, els dos investigadors que vsren rebre el Nobel de medicina l'any 2008 pel descobriment del VIH.
0

A Wester i Murdin els debem la primera evidència indirecta de l'existència real de forats negres
0
frare de verneda

Encetem l'equinocci de primavera, i moltes plantes comencen a despertar de la letargia hivernal. Francesc Rodríguez ens en parla en els seus «Quaderns de muntanya» en Els Blogs de Mètode.
0
Edith Piaf

Édith Piaf patia artritis reumatoide. Àngels Royo explica què és i com es tracta aquesta malaltia autoimmune.
0

El telescopi espacial Hubble va permetre associar el fenomen dels quàsars amb galàxies amb morfologies distorsionades causades per processos de col·lisió

0

L'astrofísica va nàixer quan es va descobrir la relació entre la llum emesa amb certs colors i els àtoms que l'emetien. El que també s'anomena espectre d'un element. Manel Perucho ens en parla en el seu blog «Univers violent».

0

El trencapinyes és un clar exemple evolutiu de les nostres espècies. Posseeix un bec oblic i corbat, preparat i adaptat per trencar la part més coriàcia de les pinyes.

0

Lluís Alcanyís va ser el primer catedràtic de cirurgia de València, però també un jueu convers injustament condemnat a la foguera.

0

Elisabeth Kübler-Ross ens va ensenyar que les cures pal·liatives són necessàries i requereixen una perspectiva científica.

0

El pi negre és el tot terreny dels arbres; la seua gran capacitat d'adaptació al gèlid hivern i a la insolació de l'estiu el fa sobreviure en un medi hostil.

0
1 2