Mètode recull el millor del darrer any en «Allegory of Science»

Mètode acaba de publicar el seu anuari de 2013, que sota el títol Allegory of Science recull alguns dels continguts publicats als números 73, 74, 75 i 76 de la revista. El volum, de 204 pàgines, conté quatre monogràfics traduïts a l’anglès: «La força del món: l’energia en l’era postindustrial», «La cala encantada: ciència i cultura al voltant de la cala mediterrània», «El gen festiu: fonaments científics de les festivitats humanes» i «Dones i ciència: les claus de la igualtat». A través d’aquests quatre treballs, Mètode aborda qüestions científiques de distinta naturalesa i analitza les seues implicacions en l’economia, la cultura, la sociologia o els estudis de gènere. Aquesta mirada des de múltiples perspectives ofereix al lector una visió profunda dels temes tractats i li dóna l’oportunitat d’apropar-se a ells amb un coneixement més ampli.

 

«Aquesta mirada des de múltiples perspectives ofereix al lector una visió profunda dels temes tractats i li dóna l’oportunitat d’apropar-se a ells amb un coneixement més ampli»

portadesanuaricat© Mètode
Allegory of Science recull alguns dels continguts publicats als números 73, 74, 75 i 76 de la revista. El volum conté quatre monogràfics traduïts a l’anglès: «La força del món: l’energia en l’era post-industrial», «La cala encantada: ciència i cultura al voltant de la cala mediterrània», «El gen festiu: fonaments científics de les festivitats humanes» i «Dones i ciència: les claus de la igualtat».

   

A més dels articles dels monogràfics, Allegory of Science ofereix alguns dels continguts més rellevants que ha publicat la revista en els darrers mesos. L’apartat d’actualitat inclou l’article sobre el bosó de Higgs i l’entrevista amb Peter Higgs apareguts al número 76, a més de l’entrevista al sociòleg francès Michel Maffesoli i el treball sobre les caricatures de Darwin realitzat per Martí Domínguez, director de Mètode, i Anna Mateu, cap de redacció de la revista. El públic angloparlant podrà llegir també algunes de les seccions dels col·laboradors habituals, que s’han destacat per a l’ocasió: Sociofolcologia, Can Microbi, Nau espacial «Mètode», La ciència a taula i, com no, Mètode Wagensberg. A més, el volum obre amb una columna de Pedro Carrasco, Vicerector d’Investigació de la Universitat de València, dedicada al vintè aniversari de la revista.

Per a l’apartat artístic de l’anuari, Mètode ha comptat amb la col·laboració de l’artista Jorge Ballester (València, 1941), cofundador de l’Equipo Realidad. Ballester va forjar el seu talent artístic quan residia a Mèxic, on va poder estar en contacte amb algunes de les personalitats més interessants de l’exili intel·lectual republicà que fugia del règim franquista instaurat a l’Estat espanyol. El treball d’aquest pintor ha transitat entre diferents corrents artístiques,  però la seua obra s’ha caracteritzar sempre per una reivindicació contundent de l’heterodòxia i la llibertat de l’individu. En els últims anys, Ballester ha reduït el nombre d’activitats públiques com a «pintor professional» per tal d’allunyar-se de les exigències del mercat i donar eixida a la vessant més personal de la seua obra. Per aquest motiu i per la qualitat del seu treball, la seua col·laboració amb Mètode es recobreix d’un valor especial.

© Mètode 2013

 

 

ANNUAL-REVIEW-2013-PORT© Mètode
Per a l’apartat artístic de l’anuari, Mètode ha comptat amb la col·laboració de l’artista Jorge Ballester (València, 1941).

© Mètode 2013