El fascinant món de la ciència recreativa en el nou número de Mètode

Portada del número 120 de Mètode sobre ciència recreativa

La ciència es pot veure com un concepte general i abstracte, solament accessible als estudiants i acadèmics que es dediquen a la seua comprensió, però la ciència recreativa és una forma de despertar la curiositat al públic general, de transmetre el coneixement d’una forma més lúdica i accessible. El número 120 de la revista Mètode se centra en aquest àmbit de la divulgació científica amb els diferents recursos de la ciència recreativa com a via per a transmetre els nous progressos científics i tecnològics a la ciutadania.

Baix la coordinació de Rafael Garcia Molina, catedràtic de Física Aplica en la Universitat de Múrcia, el número planteja la capacitat d’associar el plaer i el coneixement. En el monogràfic «Ciència a tort i a dret: Un viatge al fascinant món de la ciència recreativa», els articles presenten el treball de diversos autors respecte a la ciència recreativa des de diferents disciplines com les matemàtiques, la física o la química.

En aquest número de la revista, la portada i les obres corren a càrrec de l’artista plàstic i compositor José Antonio Orts, que juga amb la interacció de l’electrònica, la llum, el sons i el públic en les seues obres en una combinació d’art i ciència.

Varietat temàtica

El nou número també ens ofereix la sorprenent història del misteri de les monomanies perdudes de Géricault, així com un reportatge de la missió espacial Hypatia I, l’aventura d’unes científiques al desert de Utah per a explorar com seria la vida a Mart. A més a més, s’inclou una revisió del mite de la psicopatia a través del personatge fictici d’Hannibal Lecter, que hi ha de real en la ficció?

Cal destacar també l’entrevista a Carlota Escutia Dotti, guanyadora del Premi Jaume I en Protecció del Medi Ambient, on ens parla de les seues expedicions a l’Àrtic i les accions necessàries davant el canvi climàtic

Al final del número, Mètode inclou les seccions dels seus col·laboradors, entre els autors es poden trobar articles de Jesús Purroy, Alma Bracho, José Miguel Mulet, Gemma Marfany o Pau Carrazo.

© Mètode 2024
Graduada en Biotecnologia i estudiant del Màster Universitari en Biodiversitat: Conservació i Evolució de la Universitat de València.