Presentació de la sèrie-documental «Territorio gravedad»

Aquesta vesprada als cines Babel (València) tindrà lloc la presentació de la sèrie-documental Territorio Gravedad. Es tracta d’un audiovisual de divulgació científica i humanística que ofereix una visió panoràmica del cosmos. Cada un dels tretze capítols que componen la sèrie aborda el cosmos des d’una perspectiva diferent, amb un eix vertebrador: la gravetat com a força escultora de l’univers.

Territorio Gravedad està creada per Nacho Chueca, productor i realitzador, i Carlos Barceló, investigador a l’Institut d’Astrofisica d’Andalusia (CSIC Andalusia); Barceló és el responsable del guió científic. La sèrie té com a objectiu transmetre la bellesa i la riquesa de les idees que configuren la relativitat i la gravetat, prenent com a punt de referència la Teoria General de la Relativitat formulada per Einstein el 1915. Carlos Barceló explica que Territorio Gravedad no pretén ser una mena de xerrada o lliçó acadèmica, sinó «una obra artística, que combina la ciència amb les arts i les humanitats». Així, la sèrie tracta la divulgació científica en una perspectiva integrada amb multitud d’activitats humanes. Barceló afegeix que durant els capítols, els personatges de ficció protagonistes interactuen amb investigadors reals. Aquesta interacció funciona com a fil conductor dels capítols, i a través d’ella es convidarà als espectadors a la tasca de desgranar l’univers on vivim.

A la presentació es projectaran els dos primers episodis que, segons afirma el seu creador, actuen com un bloc introductori a la sèrie. En aquests capítols es presentaran els personatges protagonistes i es donaran les primeres claus sobre què és la gravetat i per què existeix un interés tan gran pel seu estudi i divulgació.
Abans del visionat dels capítols, Nacho Chueca i Carlos Barceló faran una introducció detallant el projecte de Territorio Gravedad; a més, després de la projecció s’obrirà una ronda de preguntes per als espectadors.

Territorio Gravedad és una sèrie-documental pensada per compartir-se a través d’alguna plataforma digital. Actualment, l’equip es troba negociant amb diverses plataformes, i segons indica Carlos Barceló, s’espera que la sèrie completa estiga disponible a principis de l’any que ve. La presentació començarà a les 20:00 h als cines Babel, i l’entrada es podrà adquirir a les taquilles del cinema des d’una hora abans de la presentació.

© Mètode 2022