Presentació de Mètode a la Universitat d’Alacant

La revista Mètode presenta el seu últim número, dedicat a què és la ciència

Mètode presenta el número 84 de la revista, Què es la ciència. Una aproximació multidisciplinar al pensament científic, el pròxim 23 d’abril a les 12 hores en la Sala de Juntes de la Facultat de Ciències de la Universitat d’Alacant. En la presentació participaran Josep BernabeuMestre, catedràtic d’Història de la Ciència de la Universitat d’Alacant; Martí Domínguez, director de Mètode i professor de Periodisme de la Universitat de València; i Luis Gras, degà de la Facultat de Ciències de la Universitat d’Alacant. Durant la presentació s’establirà un col·loqui per tal de reflexionar sobre què és el que entenem per ciència. A més, amb motiu de la celebració del Dia Internacional del Llibre, es regalaran exemplars de l’últim número de la revista i de la monografia Científics lletraferits entre el públic assistent.

El número 84 de Mètode, publicat el passat gener, ha comptat amb la col·laboració de destacats noms del món de la física, la història i la filosofia. Així, el físic Jean Bricmont i el filòsof Elliott Sober fan una aproximació a les discussions que han acompanyat el concepte del mètode científic; Patricia Fara i Pedro Ruíz-Castell ens aporten la perspectiva de la història de la ciència; Susanna Priest, directora de Science Communication, es pregunta pel mètode de les ciències socials i de les dificultats de mesurar el comportament humà; i, finalment, Jorge Wagensberg exposa la seua idea de les formes del coneixement interdisciplinari. Completen el monogràfic dues entrevistes: una al físic i filòsof Mario Bunge i una altra a l’antropòleg i biòleg evolutiu Robin Dunbar.

La monografia Científics lletraferits reuneix vint narracions escrites per autors destacats de la literatura catalana amb formació científica o tecnológica. El volum, coordinat pels científics i escriptors Jordi de Manuel i Salvador Macip, ha comptat amb la participació de l’artista Jaume Plensa.

© Mètode 2015.

METODE84cat
Taula redona: Què és la ciència?

Dijous 23 d’abril de 2015
12:00 hores
Sala de Juntes de la Facultat de Ciències. Universitat d’Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n (Alacant)

© Mètode 2015