La ciència i la premsa a examen

seminari
© Anna Sanchis

 

Les relacions entre ciència i premsa centren el seminari que ha organitzat la revista Mètode i que tindrà lloc entre el 25 i 27 de setembre a la Universidad Internacional Menéndez Pelayo de València. La prensa y la ciencia: Retos y tendencias de la divulgación de la ciencia en la prensa escrita prestarà especial atenció als efectes de la crisi en la comunicació científica i als nous formats i oportunitats que s’obren gràcies a Internet i les xarxes socials.

El seminari ha volgut reunir a acadèmics i professionals de diferents àmbits de la comunicació i la divulgació científica per a abordar diferents eixos temàtics al voltant de la comunicació científica, la seua presència en els mitjans escrits i les estratègies divulgatives per a la comunicació de la ciència.

Les jornades comptaran amb la participació d’investigadors del camp de la comunicació científica com Hans Peter Peters, professor de l’Institut de Neurociència i Medicina Jülich (Alemanya); Susanna Priest, editora de la revista Science Communication, o Dominique Brossard, professora de la Universitat Wisconsin-Madison (EUA); i amb periodistes científics i editors de mitjans especialitzats como Luc Allemand de La Recherche, Patricia Fernández de Lis de Materia, Miguel Ángel Sabadell de Muy Interesante, Laia Torres d’Investigación y Ciencia o Esperanza García Molina de l’Agencia SINC; o de mitjans generalistes com Pablo Jáuregui d’El Mundo o Pilar Perla d’Heraldo de Aragón.

A través de diferents sessions i taules redones, les jornades pretenen reflexionar sobre els reptes que presenta la comunicació de la ciència en l’actualitat, intentant acostar a periodistes i investigadors per a posar en comú experiències i punts de vista.

Informació i inscripció

Podeu trobar el programa i informació sobre la matrícula i els descomptes existents en la pàgina web de la UIMP València.

Twitter

Podeu seguir tota la informació i novetats del seminari a través del compte de Twitter: http://twitter.com/cienciayprensa.

© Mètode 2013.

 

 

 

 

«Les jornades pretenen reflexionar sobre els reptes que presenta la comunicació de la ciència en l’actualitat, intentant acostar a periodistes i investigadors»

© Mètode 2013