Pieces of science

Nou número de l’anuari Metode Science Studies Journal

Pieces of Science

Pieces of science és el títol de l’anuari de 2024 de la revista Metode Science Studies Journal. El volum 14 de la publicació, que s’edita en anglés, recull els monogràfics apareguts en el darrer any i que han abordat temes tan diversos com la fotografia científica i de natura, els dinosaures, els primats i l’storytelling en ciència.

La nova revista destaca el paper de les històries i com ens permeten transmetre cada evidència, cada peça que suposa un avançament per al coneixement. Així, descobrim fòssils que ens ajuden a reinterpretar el passat, imatges que contribueixen a la comprensió de la natura, comportaments que ens fan aprofundir en el coneixement de nosaltres mateixos i de la resta d’animals.

El número s’obri amb un article del professor Massimiano Bucchi que reflexiona sobre la innovació digital, l’ús que en fem de la tecnologia i la seua regulació. L’anuari s’acosta també a la il·lustració botànica des d’una perspectiva de gènere, amb l’anàlisi del treball de Madame Davit.

El nou número ha comptat amb la participació de l’artista Pasqual Gomes, qui il·lustra la portada amb l’obra Montpeller 4. El volum també inclou les fotografies de natura de Roberto García-Roa, les il·lustracions del paleontòleg Óscar Sanisidro, els dibuixos del primatòleg Jordi Sabater Pi (1922-2009) i obres de la sèrie De rerum natura del fotògraf Joan Fontcuberta, peces que han acompanyat els articles dels diversos monogràfics.

Amb aquest nou número Metode Science Studies Journal consolida la seua trajectòria en l’àmbit acadèmic, confirmada amb la presència en els principals índexs i bases de dades: JCR (ESCI), Scopus, Google Scholar, Latindex i Erih Plus, entre d’altres. Metode Science Studies Journal és una publicació d’accés obert que es pot consultar de manera íntegra i sense restriccions.

© Mètode 2024