Relats amb inspiració científica

El CSIC convoca la vuitena edició del certamen Inspiraciència

Fins al pròxim 17 de maig està oberta la convocatòria del concurs Inspiraciència, el certamen de relats científics que convoca el Consell Superior d’Investigacions Científiques (CSIC) i que enguany arriba a la seua vuitena edició. Aquesta iniciativa que pretén impulsar l’apropament al pensament científic a través de la creació literària.

Els participants poden presentar relats curts, de com a màxim 800 paraules, en castellà, català, gallec o eusquera, en una de les dues categories: jove (de 12 a 17 anys) o adult (a partir de 18 anys). Com a novetat d’aquesta edició, s’entregarà un premi accèssit Feynman als relats de qualsevol categoria i llengua que tractin l’obra o la figura de Richard Feynman, com a part dels actes commemoratius del seu naixement que organitza l’Associació Catalana de Comunicació Científica.

Els guanyadors del concurs es coneixeran el pròxim mes de juny durant l’acte d’entrega de premis que tindrà lloc al Museu Casa de la Ciència-CSIC de Sevilla. La revista Mètode, col·laboradora del concurs, publicarà els relats guanyadors de la categoria jove en castellà i en català.

Inspiraciència està impulsat per la Delegació del CSIC a Catalunya amb la col·laboració de nombroses persones i entitats. Compta amb el suport de la Vicepresidència Adjunta de Cultura Científica del CSIC, de les delegacions del CSIC a Andalusia, Aragó, Galícia, Illes Balears, Madrid i País Valencià, i d’instituts de Catalunya, Euskadi, Extremadura, Galícia, Madrid i Illes Balears.

© Mètode 2018