Imaginar la ciència des de la ficció

La Corunya acull l’entrega de premis de la setena edició d’Inspiraciència

El Museu Nacional de Ciència i Tecnologia, a La Corunya, acull avui a partir de les 18.30 hores l’acte d’entrega dels premis de la setena edició d’Inspiraciència, el concurs de relats d’inspiració científica organitzat pel Consell Superior d’Investigacions Científiques, a través de la Delegació del CSIC a Catalunya.

L’edició d’enguany és la que ha aconseguit més participació de totes, amb 637 obres presentades. El jurat d’Inspiraciència concedeix vuit premis i una o dues mencions finalistes per idioma (castellà, català, gallec i eusquera) i categoria (adulta i juvenil). Podreu llegir en la web de Mètode els relats guanyadors en la categoria jove en català i castellà. A més, els seus autors o autores rebran una subscripció anual a la revista. El certamen també atorga un premi del públic en les categories adulta i juvenil.

Inspiraciència és una iniciativa que relaciona ciència i escriptura d’una manera lúdica. Pretén ser un espai obert on pensar i imaginar la ciència des de la ficció. El seu objectiu és fomentar la creació literària com una forma lliure i personal d’acostament al pensament científic i d’explorar realitats abans no imaginades. Al concurs podien presentar-se relats d’una extensió màxima de 800 paraules escrits en català, castellà, gallec o eusquera.

© Mètode 2017