Anunciem les obres guanyadores del concurs «Bellesa i natura»

Més de cent obres s’han presentat a la convocatòria per a il·lustrar el número 115 de la revista Mètode

concurs bellesa i natura

El febrer de 2022, Mètode llançava una convocatòria oberta a artistes per a il·lustrar el seu número 115, dedicat a les relacions entre bellesa i natura. La crida ha sigut tot un èxit, amb més de 44 artistes participants i 104 obres a concurs. Reunit el jurat el passat divendres 7 d’octubre, es va decidir l’obra guanyadora que il·lustrarà la pròxima portada de Mètode i augmentar el nombre d’accèssits de cinc a set. Aquestes obres acompanyaran un número de la revista en què s’exploren, entre altres temes, la percepció de la bellesa per part d’humans i animals, la selecció sexual com a motor de trets que considerem bells en el món natural, o la natura com a font d’inspiració per a l’art.

A continuació, detallem el nom de les obres que han estat escollides per a il·lustrar el número de «Bellesa i natura» i dels seus autors o autores:

Obra guanyadora (compensació de 500€)

Oxalis x Pteris de Gerardo Stübing

Accèssits (compensació de 150€)

Abstracción naturaleza (reflejos), de Francisco Juanes Ramos.

Ni cogeré las flores, de Paz Boira.

Essentia, d’Angela Bassano.

Mar de cromatóforos, d’Esperanza Jiménez.

Holocnemus pluchei, de Núria Romeu.

Cielo, de Nuria Ferriol.

Tronc de figuera, d’Assun Savall.

Jurat i publicació del número

Així mateix, publiquem el nom de les persones que han format part del jurat del concurs:

Martí Domínguez, director de la revista Mètode.

José Luís Iniesta, director d’art de la revista Mètode.

Eva Pastor Serra, responsable de comunicació i cultura del Jardí Botànic de la Universitat de València.

Raquel Ortells, professora titular de la Universitat de València, investigadora de l’Institut Cavanilles i Biodiversitat Evolutiva i coordinadora de continguts del monogràfic «Bellesa i natura» del número 115 de Mètode.

Enhorabona a totes les persones guardonades i el nostre sincer agraïment a totes aquelles que ens han enviat les seues obres. El número de «Bellesa i natura» estarà disponible a principis de desembre i, gràcies a aquesta combinació de textos i art, ens permetrà gaudir a diversos nivells de les l’estimulant interacció entre la natura i la percepció estètica dels éssers humans.

© Mètode 2022