Premi a la millor publicació per a la revista Mètode

L'APPEC reconeix la publicació de la Universitat de València a la Nit de les Revistes

Mètode premi a la millor revista

La revista Mètode ha estat guardonada amb el premi a la millor publicació dins de la Nit de les Revistes i la Premsa en Català, organitzada per l’APPEC. El premi, que s’entregarà aquest dijous al Museu Marítim de Barcelona, reconeix la tasca i trajectòria de la revista dirigida per Martí Domínguez i editada pel Vicerectorat d’Investigació de la Universitat de València.

El jurat de la Nit ha destacat de Mètode «el rigor amb què tracta i fa difusió de temes científics» i també que«ha sabut ocupar aquest espai importantíssim pel sector i, a més, fer-ho a través de la llengua pròpia». Durant la gal·la, també seran premiades les capçaleres Gol Esports, en la categoria de premsa no diària; Diari de Terrassa, en premsa diària; i Lamira.cat en publicacions digitals.

L’APPEC (Associació de Publicacions Periòdiques en Català) és una entitat sense ànim de lucre que agrupa els editors de revistes i digitals d’informació general i especialitzada que tenen una distribució i difusió dins de l’àmbit català. Fundada el 1983, celebra enguany 40 anys. Actualment, l’APPEC compta amb unes 90 empreses editores i més de 200 capçaleres en paper i digital.

Una revista per pensar la ciència

Amb una periodicitat trimestral, un treballat equilibri entre el rigor i l’atractiu dels seus continguts i una decidida aposta per un disseny acurat, Mètode s’ha centrat a analitzar i difondre els diferents aspectes de la investigació científica. Al llarg de la seua dilatada trajectòria ha sabut crear un espai d’interacció entre ciències i humanitats que permet la participació de destacades signatures de l’àmbit científic, però també la col·laboració de personalitats del món de l’art, la filosofia, la sociologia, la història o la literatura.

Mètode ha desenvolupat també una presència creixent en la web i en les xarxes socials, i ha creat una col·lecció de llibres de divulgació. Des del seu naixement en 1992, Mètode s’ha consolidat com un referent de la comunicació científica en català i ha estat reconeguda amb diferents guardons, als quals ara se suma el Premi 2023 a la millor publicació de l’APPEC. Entre els reconeixements que ha rebut destaquen el Premi Nacional de Recerca de la Generalitat de Catalunya 2021, el Premi Ciencia en Acción Especial del Jurat 2018, el Premi Sacyr a la Innovació en 2014 o el Premi Prisma Especial del Jurat en 2009.

 

© Mètode 2023
POST TAGS: