25 anys de divulgació en català

La Nit de les Revistes i la Premsa en Català 2017 reconeix la trajectòria de Mètode

Sota l’eslògan «Som la veu, som país, som futur», l’Espai Endesa de Barcelona va acollir ahir la quarta Nit de les Revistes i la Premsa en Català, un acte que té com a objectiu realçar la tasca de les publicacions en aquesta llengua atorgant premis en diferents categories.

En la gala es va reconèixer la trajectòria de la revista Mètode, que enguany celebra els seus 25 anys. Una manera de demostrar que el català val per a tot; també, per a fer i comunicar la ciència. La revista mensual del Baix Montseny La Vila i la revista Llengua Nacional, de l’Associació Llengua Nacional, també van ser reconegudes en aquesta categoria. A més, durant la nit es decidia la millor portada de revista i de premsa, un premi a què Mètode, amb la portada de SheScience, concorria com a finalista. Les guanyadores, gràcies a les votacions de les persones assistents a l’acte, van ser El Tatano i la Revista de Banyoles.

Fotografia: Revistes APPEC

Pel que fa als guardons atorgats pel jurat, la publicació Petit Sàpiens va ser premiada com a millor revista, La Comarca d’Olot com a millor mitjà de comunicació local i comarcal, i Somcarrigues.cat com a millor mitjà digital. Enguany, a més, es va apostar per la internacionalització dels premis, amb uns guardons dedicats a persones que han ajudat a posar Catalunya al mapa del món. En concret, van ser reconeguts el compositor i músic letó Mārtiņš Brauns, amb el Premi Especial en l’àmbit de la cultura; el polític socialdemòcrata alemany Bernhard von Grünberg, amb el Premi Especial en l’àmbit de societat; i la periodista i corresponsal de TV3 i Catalunya Ràdio a Beirut, amb el Premi Especial en l’àmbit de comunicació.

L’escriptor Màrius Serra va presentar l’acte i Andrea Motis & May Trio s’encarregaren de la banda sonora de la vetllada. Aquesta gran festa de les publicacions en català, amb més de mig miler de capçaleres representades entre revistes, premsa escrita i digitals, està organitzada per la Federació d’Associacions d’Editors de Premsa, Revistes i Mitjans Digitals, amb la col·laboració de la Generalitat de Catalunya, l’Ajuntament de Barcelona, la Diputació de Barcelona, Endesa i Damm.

© Mètode 2017