La ciència com a inspiració

Oberta la convocatòria per participar en la setena edició d'Inspiraciència

Ja està en marxa la setena edició d’Inspiraciència, el concurs literari d’inspiració científica que des del 2011 impulsa el Consell Superior d’Investigacions Cientítifiques (CSIC) amb el finançament de la Fundación Espanyola per a la Ciència y la Tecnologia (FECYT). La iniciativa proposa la redacció d’un relat curt inspirat en algun element de caire científic, una manera lúdica i participativa de relacionar ciència i escriptura per fomentar la labor creativa i l’esperit científic a través de la ficció literària.

El certamen consta de dues categories: una juvenil, per a participants d’entre dotze i disset anys –Marc Pau Knijff Massip i Arnau Galí Bergillos van ser els guanyadors de la passada edició–, i una adulta, a partir dels divuit anys. La convocatòria està oberta a tothom que vulga presentar la seua proposta, un relat original de fins a 800 paraules inspirat en la ciència i escrit en català, castellà, eusquera o gallec, que s’haurà d’enviar a través del portal web d’Inspiraciència abans que finalitze el termini el pròxim dia 17 de maig de 2017.

Entre les entitats que donen suport a aquesta iniciativa s’hi troben les Biblioteques de Barcelona, la Xarxa de Biblioteques de la Diputació de Barcelona, l’Escola d’Escriptura de l’Ateneu Barcelonès, l’Escuela de Escritores, l’Asociación de Escritoras e Escritores en Lingua Galega, l’Editorial Galaxia, l’Associació d’Escriptors en Llengua Catalana, l’Asociación de Escritores de Euskadi, l’Euskal Etxea Centre Cultural Barcelona, Galtzagorri Eukaltea, la Escuela de Literatura Científica Creativa i la revista Mètode.   

© Mètode 2017