Ficció científica de premi

Coneixem els relats guanyadors del concurs Inspiraciència en la categoria juvenil

guanyadors inspiraciència

La vuitena edició d’Inspiraciència ja té guanyadors. Aquesta iniciativa que relaciona ciència i escriptura d’una manera lúdica i participativa està impulsada per la Unitat de Cultura Científica de la Delegació del Consell Superior d’Investigacions Científiques (CSIC) a Catalunya i l’Institut de Ciència de Materials de Barcelona (CSIC). Les persones que han participat enguany han hagut de complir els requisits següents: escriure relats curts inspirats en la ciència, d’un màxim de 800 paraules, en català, castellà, eusquera o gallec.

L’entrega dels guardons va tindre lloc el 29 de juny al Museu de la Casa de la Ciència de Sevilla en un acte en el qual es recrearen els relats guanyadors amb teatre i música. L’elecció del jurat, que es pot consultar al web del certamen, ha tingut en compte l’originalitat de les propostes, la qualitat literària i el contingut científic.

Podeu llegir en la web de Mètode els relats guanyadors en la categoria jove en català i castellà. El primer, Artificial Intelligence, de Paula Yarza Romero, planteja l’aprofitament d’androides per a superar traumes personals. El segon, Lemniscata, de Pablo Estévez Gutiérrez, apel·la a les emocions amb la narració fictícia del primer viatge temporal de la història. Ambdós autors rebran una subscripció anual a la revista.

© Mètode 2018