Dia 53 de 365

Relat guanyador d'Inspiraciència 2022 categoria jove 

denys-nevozhai

L’experiment sembla que ha anat bé. Em vaig despertar al mig del carrer d’alguna ciutat moderna: estava envoltat de cases sorprenentment altes i un munt de gent que s’apressava per algun lloc. Vaig aturar la primera persona que vaig veure i vaig preguntar quin any era. Com va resultar, vaig viatjar a l’any 2122.

L’objectiu del nostre experiment era dur a terme un estudi important sobre què passarà amb el nostre planeta d’aquí a centenars d’anys, i això és el que vaig poder trobar als arxius dels centres de recerca locals:

Segons les estadístiques, la població mundial va créixer fins als deu mil milions de persones i el nostre planeta no disposava dels recursos necessaris. Ara hi ha grans granges als oceans que creixen algues i peixos modificats genèticament, que s’utilitzen com a aliment i combustible. Els vaig provar per dinar en un restaurant proper i puc dir amb confiança que aquest peix no és de cap manera inferior al que mengem el 2022.

Viatjant per la ciutat, vaig veure molts centres diferents que no existien a la nostra època. Com va resultar, hi ha diferents xips sorprenents, i la telepatia s’ha convertit en quelcom normal i quotidià. La gent ha estudiat la transmissió de senyals elèctrics cerebrals per augmentar la funcionalitat del cervell per a la percepció dels pensaments i la seva transmissió a distància. També es va establir una connexió directa entre una persona i un ordinador.

Les cases semblaven increïbles. Es van construir a partir de panells especials que capten la llum solar, es va resoldre el problema de la manca de recursos per proporcionar energia al planeta. L’any 2045, van aparèixer les primeres centrals elèctriques de fusió i es van convertir en la principal font d’energia per a la humanitat, seguida d’enormes col·lectors solars a la part superior de cada casa i de la mineria de gas d’esquist en segon i tercer lloc.

Paral·lelament, van aparèixer els primers ascensors espacials, que van resultar molt més econòmics que el mètode clàssic d’anar a l’espai, que el feia més accessible per a altres persones. Aquesta exploració espacial va fer accelerar la ciència, el primer assentament humà va ser enviat a Mart i es va descobrir un gran nombre de galàxies i exoplanetes, que es poden veure als museus en temps real.

S’ha acabat el meu dia i m’ha arribat l’hora d’anar a dormir. Quin segle serà el següent en la meva missió de recerca?

© Mètode 2022
POST TAGS: