La fotografia de natura protagonitza el nou número de Mètode

El número 116 de Mètode, la revista de divulgació científica editada pel Vicerectorat d’Investigació de la Universitat de València, està dedicat a la imatge fotogràfica i al destacat paper que aquesta ha tingut en la comprensió i protecció de la natura.

El volum ha estat coordinat per l’investigador i fotògraf de conservació, Roberto García-Roa. L’obra fotogràfica de García-Roa ha estat premiada en nombroses ocasions. De fet, algunes de les seues imatges il·lustren tant la portada com els separadors interiors del número en una mostra del potent missatge que les fotografies poden transmetre al públic.

«Instants de ciència» se centra en com aquesta tecnologia ha permés millorar el coneixement del nostre entorn i de nosaltres mateixos, alhora que ha acostat a la societat temes com la biodiversitat o el canvi climàtic. Tanca el monogràfic una entrevista a la biòloga conservacionista i fotògrafa Cristina Mittermeier.

En el número també trobem dues entrevistes més: al filòsof i professor de Bioètica a Princeton, Peter Singer, i a l’arquitecta i autora de Sitopia, Carolyn Steel.

Assajos clínics, Miyazaki i il·lustració botànica

El volum ens acosta a altres temes d’interés com són el frau en els assajos clínics –qüestió que s’aborda a partir del cas Bezwoda i el càncer de mama–, les relacions entre natura i tecnologia en les pel·lícules d’animació d’Hayao Miyazaki (Nausicaä, La princesa Mononoke, El castell ambulant, El meu veí Totoro…), i la trajectòria de Suzanne Davit, artista apassionada de la natura, que permet una aproximació a la il·lustració botànica des de la perspectiva de gènere.

Tanquen el número l’aparador i les ressenyes de llibres de divulgació científica, així com les habituals seccions dels col·laboradors i col·laboradores de la revista que ens acosten a l’actualitat de la ciència des de les seues diverses disciplines.

 

© Mètode 2023