Mètode rep aquest dimarts el Premi Nacional de Recerca en la categoria de Comunicació científica

Mètode, la revista de divulgació científica editada pel Vicerectorat d’Investigació de la Universitat de València, rep aquest dimarts 26 d’octubre el Premi Nacional de Recerca 2020 en la categoria de Comunicació científica. La menció ha estat atorgada per «la seva trajectòria i qualitat sostinguda de continguts» així com per «la seva capacitat de resiliència».

Els Premis, atorgats per la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació i la Generalitat de Catalunya, distingeixen les persones i institucions que hagen fet aportacions destacades en els seus àmbits de coneixement. El Premi Nacional de Recerca d’aquesta edició, dotat amb 40.000 euros, ha estat atorgat ex aequo al metge i infectòleg Bonaventura Clotet i a la investigadora en robòtica, Carme Torras.

Bonaventura Clotet és cap del Servei de malalties infeccioses de l’Hospital Germans Trias i Pujol de Badalona (Barcelona) i director de l’Institut de Recerca de la sida, Irsicaixa. Carme Torras és professora d’investigació del Consell Superior d’Investigacions Científiques i cap del grup de recerca en percepció i manipulació de l’Institut de Robòtica i Informàtica Industrial (CSIC-UPC).

Els Premis Nacionals de Recerca també han reconegut en la categoria de Talent jove, dotada amb 10.000 euros, Núria Montserrat, professora d’investigació ICREA a l’Institut de Bioenginyeria de Catalunya.

Sense dotació econòmica, els Premis han guardonat la Fundació Víctor Grífols i Lucas en la categoria de Mecenatge Científic, a la revista Mètode en la de Comunicació científica, a B. Braun Surgical SAU en la de Partenariat publicoprivat, i al Centre de Regulació Genòmica en la de Creació d’empresa de base científica.

L’acte de lliurament tindrà lloc aquest dimarts 26 d’octubre de 2021 al Teatre Nacional de Catalunya. El premi Nacional de Recerca en la categoria de Comunicació científica se suma als guardons que la revista Mètode ha rebut al llarg de la seua trajectòria en divulgació de la ciència i entre els quals destaquen el Premi El Tempir, Premi Sacyr a la innovació, Premi Prisma del jurat, premi Ciencia en acción i Premi APPEC a la millor publicació.

© Mètode 2021