Mètode s’incorpora a l’índex Scopus

La revista formarà part de la base de dades més prestigiosa sobre publicacions científiques

annual

Mètode encara el final de l’any amb una bona notícia: la incorporació del seu anuari, Mètode Science Studies Journal, a l’índex Scopus. Així, aquesta publicació editada per la Universitat de València entra a formar part de la base de dades més prestigiosa sobre continguts d’investigació i ciència a escala internacional. Scopus, editat per Elsevier, és tot un referent mundial entre la comunitat científica, ja que es tracta del major directori de resums i referències bibliogràfiques de literatura científica revisada per parells, amb vora 18.000 títols de 5.000 editorials internacionals. El fet de ser indexada per Scopus suposa una fita molt important per a Mètode perquè col·loca la publicació en la primera línia de la difusió i l’estudi de la ciència. Els revisors de Scopus destaquen de Mètode que no és una revista científica a l’ús, sinó una publicació de comunicació de la ciència atractiva i rigorosa, i desitgen que la seua inclusió en l’índex atorgue a la revista el reconeixement i l’abast internacional que es mereix.

«Els revisors de Scopus destaquen de Mètode que no és una revista científica a l’ús, sinó una publicació de comunicació de la ciència atractiva i rigorosa»

Mètode és una revista trimestral dedicada a la divulgació de la ciència i al seu estudi. Creada el 1992, la seua intenció és fer arribar la ciència a la societat, fomentant el debat i la reflexió crítica sobre qüestions d’actualitat científica. En definitiva, una revista on pensar la ciència, un punt d’interacció entre ciències i humanitats, amb una transversalitat que permet la participació d’artistes, filòsofs, sociòlegs, historiadors, periodistes i literats. Si bé es tracta d’una publicació de referència en català, des del número 65 (any 2010) la revista es publica simultàniament en espanyol. A més, des de l’any 2011 Mètode també publica un anuari en anglès. Just aquesta publicació és la que es podrà trobar a Scopus.

Dirigida des de l’any 1999 per Martí Domínguez i editada per la Universitat de València, la revista està oberta a la participació de tots aquells investigadors i professionals que vulguen publicar-hi articles inèdits. La revista, un pont entre ciència i societat, també compta amb la participació de professionals del món de les lletres i les humanitats, així com d’artistes que doten d’atractiu visual la publicació al mateix temps que ofereixen la seua particular visió de la ciència.

«La revista, un pont entre ciència i societat, també compta amb la participació de professionals del món de les lletres i les humanitats, així com d’artistes que doten d’atractiu visual la publicació»

A més de l’equip de redacció, Mètode consta d’un consell assessor integrat per Josep Lluís Barona, José Pío Beltrán, Pilar Campins, Pedro M. Carrasco, Olga Gil, Ramon Lapiedra, Amparo Latorre, Isabel Mateu, Joan F. Mateu, Esteban Morcillo, Andrés Moya, Jesús Navarro, Juli Peretó, Fernando Sapiña i Francisco Tomás. Pel que fa al comitè científic, en formen part Martin Bauer, Xavier Bellés, Bernadette Bensaude-Vincent, Jean Bricmont, Dominique Brossard, Janet Browne, Paula Casal, Leah Ceccarelli, Daniel C. Dennett, Ester Desfilis, Robin Dunbar, Patricia Fara, Richard Fortey, Paolo Galuzzi, Thomas Glick, Fernando González-Candelas, Joan Grimalt, Ricard Guerrero, Mark Harrison, Raúl Ibáñez Torres, Martine Jaminon, Bienvenido León, Dominique Pestre, Hans Peter Peters, Susanna Priest, Domingo Pujante, Scott Ratzan, Martin Rees, Joandomènec Ros, Michael Ruse, José Manuel Sánchez Ron, Elliott Sober, Frans de Waal i Douglas Zook.

La revista ha estat reconeguda amb diversos guardons al llarg de la seua vida. Entre els més destacats trobem el Premi Sacyr a la Innovació 2014, el Prisma Especial del Jurat 2009, el Premi Crítica Serra d’Or 2009 i el Premi Nacional de Periodisme 2007.

© Mètode 2015