Guardó a la ficció científica

Coneixem els relats premiats del concurs Inspiraciència en la categoria juvenil

La novena edició d’Inspiraciència ja té guanyadors. La Unitat de Cultura Científica de la Delegació del Consell Superior d’Investigacions Científiques (CSIC) a Catalunya i l’Institut de Ciència de Materials de Barcelona (CSIC) són les entitats responsables d’impulsar aquesta iniciativa, que relaciona ciència i escriptura d’una manera lúdica i participativa. Seguint les normes de les edicions anteriors, els autors que han sigut premiats enguany han hagut de complir els requisits següents: escriure relats curts inspirats en la ciència, d’un màxim de 800 paraules, en català, castellà, eusquera o gallec.

L’entrega dels guardons va tindre lloc el 6 de setembre en l’Aquarium de Donostia en un acte que va comptar amb unes intervencions teatrals amb què es feia al·lusió als relats guanyadors a través de la música, la dansa i la improvisació. L’elecció del jurat, que es pot consultar al web del certamen, ha tingut en compte l’originalitat de les propostes, la qualitat literària i el contingut científic.

Podeu llegir en la web de Mètode els relats guanyadors en la categoria jove en català i castellà. El primer, La teva decisió, de Judit Avilés Ponce, s’inspira en la paradoxa de Schrödinger per plantejar la vida d’un personatge que experimenta les sensacions dels seus jo que pertanyen a diferents línies temporals. El segon, ¿De qué sirven sus ondas de radio?, de Daría Daniela Gómez Orozco, apel·la a la nostàlgia amb un futur pròxim en el qual la ciència sembla no estar entre les prioritats dels polítics del moment. Ambdues rebran una subscripció anual a la revista.

© Mètode 2019