Els secrets del nostre cervell
L’Escola Europea de Pensament Lluís Vives inaugura un cicle sobre neurociència
Encara estem lluny de conèixer el funcionament del nostre cervell: com es genera la nostra ment i com s’organitza el bosc neuronal humà són qüestions que constitueixen encara un repte per a la neurociència. Però els avanços en el coneixement del cervell són cada vegada més espectaculars i cada dia sabem més sobre l’estructura i organització d’aquest òrgan. Per analitzar aquestes qüestions i altres relacionades amb el nostre cervell, l’Escola Europea de Pensament Lluís Vives inaugura aquesta setmana el cicle «Els secrets del nostre cervell», que reunirà destacades figures de la neurociència entre els mesos de juny i abril.
Javier DeFelipe, professor a l’Institut Cajal del CSIC i director del Laboratori de Circuits Corticals del Centre de Tecnologia Biomèdica de la Universitat Politècnica de Madrid, serà l’encarregat d’inaugurar el cicle demà dimarts 17 d’abril al Centre Cultural La Nau de la Universitat de València. DeFelipe parlarà sobre la neurociència per comprendre els mecanismes biològics responsables de l’activitat mental humana.
El cicle comptarà amb dues conferències més a càrrec d’Álvaro Pascual-Leone (Escola Mèdica de Harvard) i Arturo Álvarez Buylla (Universitat de Califòrnia-San Francisco), i de tres seminaris impartits per les investigadores de la Universitat de València Cristina Gil, Lucía Hipólito i Sacramento Rodríguez.
«Els secrets del nostre cervell» està organitzat pel Vicerectorat de Cultura i Igualtat de la Universitat de València a través dels catedràtics de la Universitat Isabel Fariñas i Federico Pallardó, en el marc de l’Escola Europea de Pensament Lluís Vives.