Dia a dia al museu

Álvaro Conejos García és tècnic del Museu d’Història Natural de la Universitat de València

Álvaro Conejos García al Museu d'Història Natural de la Universitat de València

Vaig estudiar Biologia a la Universitat de València i, posteriorment, vaig fer el màster de Paleontologia aplicada. Actualment, soc tècnic d’investigació al Museu d’Història Natural de la Universitat de València. El meu treball consisteix a cuidar i preparar les col·leccions de Paleontologia, fer visites guiades juntament amb tallers didàctics i encarregar-me dels minerals de la col·lecció de Geologia.

A hores d’ara, estic preparant un exemplar que ens va arribar fa uns pocs mesos: un nòdul de gres [una roca sedimentària] que prové d’un jaciment d’Albaida. Aquest nòdul es conforma d’una acumulació de restes abandonades per una família de hienes.

Al nòdul es van trobar cranis de cavall i mandíbules de cèrvids, però el millor va ser trobar una dent de hiena que ens va confirmar que efectivament es tractava d’un cau d’aquests animals que vivien allí i que consumien els animals dels quals s’hi van trobar les restes.

Álvaro Conejos García al Museu d'Història Natural de la Universitat de València

Álvaro Conejos també treballa en el manteniment dels animals dissecats del Museu d’Història Natural de la Universitat de València, així com d’altres col·leccions. / Foto: Lautaro Iglesias

Una cosa que el públic del Museu d’Història Natural no sol veure és el treball amb les col·leccions, que consisteix, entre altres tasques, a siglar exemplars tant actuals com antics, és a dir, assignar-los un codi alfanumèric que n’indica la procedència i altres dades, com una mena de DNI de la peça. Així, aquesta informació es pot guardar en bases de dades informatitzades, on també anem incloent dades de peces més antigues, perquè no es perden en cas d’accident. Tot plegat, fa més fàcil encarregar-se del manteniment de fòssils i animals dissecats, els quals requereixen un treball molt acurat.

Realització de l’entrevista: Marta Gutiérrez i Inés Pérez Peris. Edició: Sofía Fernández Hernández.

© Mètode 2023
Tècnic del Museu d’Història Natural de la Universitat de València.