L’investigador Salvador Macip ens acosta a les promeses i els riscos del transhumanisme
L’activitat, que tindrà lloc el 16 de desembre a les 18:00 h, s’emmarca en el cicle «Parlem de ciència!», organitzat per l’Escola Europea de Pensament Lluís Vives i la revista Mètode.
Des que es va llegir per primer cop la informació genètica que defineix els éssers humans, els avenços han sigut espectaculars. Entrem en una nova era, que podria ser la dels posthumans, éssers modificats gràcies a la ciència que podrien acabar sent una espècie diferenciada d’Homo sapiens. Les possibilitats que ens obri això són fenomenals, però també preocupants.
Per a reflexionar sobre aquesta i altres qüestions, el metge i investigador Salvador Macip oferirà la conferència «Com seran els humans del futur? Promeses i riscos del transhumanisme». Com ell mateix afirma: «Hem aconseguit desenvolupar les eines no tan sols per a curar malalties, sinó també per millorar els nostres cossos sans. Ara falta decidir com les hem d’utilitzar». Durant la conferència, que comptarà amb la participació del director de la revista Mètode, Martí Domínguez, es presentarà el darrer número de la revista, dedicat al transhumanisme i coordinat per Salvador Macip.
L’acte se celebrarà el pròxim dijous, 16 de desembre, a les 18:00 h a l’Aula Magna del Centre Cultural La Nau de la Universitat de València. L’accés és lliure amb l’aforament limitat per la qual cosa cal inscriure’s prèviament en el següent enllaç: https://go.uv.es/3uLKfSu
Salvador Macip (Blanes, Girona, 1970) és metge i doctor en Genètica Molecular i Fisiologia Humana. També és investigador de la Universtitat de Leicester (Regne Unit), on dirigeix un grup de recerca sobre el càncer i l’envelliment, i professor de la Universitat Oberta de Catalunya (UOC). Apassionat per la divulgació, és col·laborador habitual en diversos mitjans de comunicació, i autor de llibres com ara Les grans epidèmies modernes (La Campana, 2020), Viurem per sempre?(Eumo Editorial, 2020), escrit amb Chris Willmott, Jugar a ser déus (Bromera/Càtedra de Divulgació de la Ciència, 2014), guardonat amb el Premi Europeu de Divulgació Científica i escrit igualment amb Chris Willmott, i Què és el càncer i per què no hem de tenir-li por (Ara Llibres, 2012). També té publicades nombroses novel·les com Els finals no arriben mai de sobte (Enciclopèdia Catalana, 2019), Hipnofòbia (Proa, 2012) o Ullals (Editorial La Galera, 2012), escrita amb Sebastià Roig.
L’acte s’emmarca en el cicle «Parlem de ciència!» que organitzen conjuntament l’Escola Europea de Pensament Lluís Vives i Mètode, la revista de divulgació científica editada pel Vicerectorat d’Investigació de la Universitat de València.