El concurs «Els teus perquès» ja té guanyadors
S'han sortejat cinc subscripcions anuals
En el marc de la celebració dels seus 100 números, la revista Mètode i el Vicerectorat de Cultura de la Universitat de València van inaugurar l’exposició «Mètode: 100 números de ciència» al Centre Cultural La Nau de la Universitat de València. La mostra proposava un recorregut pels principals desafiaments científics a través de la història de la revista de divulgació de la Universitat de València i el contingut i temàtiques de les seues publicacions, cent revistes on l’art ha estat també protagonista gràcies a la col·laboració d’artistes que han volgut oferir a Mètode la seua particular mirada sobre diferents àmbits de la ciència.
L’exposició «Mètode: 100 números de ciència» va dedicar un racó especial a Els perquès de Mètode, una secció que va nàixer amb la creació del portal web i que posa en contacte lectors i redacció per resoldre, amb l’ajuda d’experts, dubtes científics relacionats amb el món que ens envolta. Així, la mostra proposava als visitants participar en el concurs «Els teus perquès» enviant les seues preguntes a través d’aquesta app, que es mantindrà oberta per continuar rebent noves preguntes científiques sobre el món que ens envolta.
Entre totes les persones participants s’han sortejat cinc subscripcions anuals, uns premis que es faran efectius en els pròxims dies. Aquests guanyadors i guanyadores han fet arribar a la redacció de Mètode preguntes sobre geologia, oncologia, fisiología i física, uns dubtes als quals es donarà resposta pròximament amb l’ajuda d’experts científics en aquestes matèries. Són aquestes:
- Per què en La Terra hi ha aigua?
- Hi ha persones que tenen un iris de cada color, o bé un tros de l’iris d’un ull de diferent color, per què? Afecta la seua visió o és una qüestió merament estètica?
- Per què ocorren les aurores boreals?
- Per què ens sentim desorientats després de fer una capcinada?
- Quan tindrà cura el càncer?
Perquès per entendre el món
«Els perquès de Mètode» és una de les seccions més representatives de la pàgina web de la revista i està dedicada a la ciència que ens envolta, a allò amb què ens creuem en el nostre dia a dia i que ens fa preguntar-nos el seu perquè. A través d’aquests articles i amb l’ajuda d’investigadors i experts en les matèries que pertoquen, la redacció de Mètode dona resposta als dubtes de caràcter científic enviats pels lectors de la revista. D’aquesta manera s’han pogut donar explicacions científiques de tota mena de realitats, des de situacions tan quotidianes com la resistència del paper d’alumini quan es cuina amb el forn, fins a fenòmens tan curiosos com el suposat suïcidi dels escorpins quan es veuen envoltats per foc.