Redescobrir el paisatge amb Rosa Torres

L’estiu del 2008 la revista Mètode va dedicar el monogràfic del número 58 Paisatge/s al patrimoni natural i paisatgístic, un especial que convidava a reflexionar sobre la necessitat d’abordar el paisatge com una ciència i aconseguir així la seua protecció i estudi efectius. Per a il·lustrar la portada i els separadors interiors d’aquest número, Mètode va comptar amb la col·laboració de l’artista Rosa Torres (València, 1948).

L’obra de Torres sembla feta a mida per a conformar el segell visual d’aquest monogràfic: El paisatge és un dels eixos principals de la seua trajectòria pictòrica, una carrera que va començar com a ajudant de l’Equip Crònica i que va evolucionar des de l’abstracció fins a la síntesi, sempre mantenint el color i la pinzellada com a elements definitoris del seu estil: «El més interessant no és el paisatge en sí, sinó la interpretació que fa de la imatge, la seua composició de formes, colors, línies i capes». Els seus pinzells han recreat alguns dels paisatges més emblemàtics del nostre territori, entre ells els que acabaren formant part de la revista: Montserrat, Canigó, Serra de Tramuntana, Montseny, Penyagolosa, Cap de Favàritx, Montcabrer i Puigcampana.

La producció de Rosa Torres es pot trobar en museus i col·leccions privades de tot l’Estat espanyol, en especial Madrid, ciutat on ha realitzat més de cinquanta exposicions individuals i que li va obrir la porta a representar a España en la Bienal de Venecia de 1982.

Rosa Torres. Tramuntana, 2008. Acrílic sobre cartró, 50 x 70 cm. || Rosa Torres. Montcabrer, 2008. Acrílic sobre cartró, 50 x 70 cm.

 

Rosa Torres. Canigó, 2008. Acrílic sobre cartró, 50 x 70 cm. || Rosa Torres. Cap de Favàritx, 2008. Acrílic sobre cartró, 50 x 70 cm.

 

Rosa Torres. Els Ports, 2008. Acrílic sobre cartró, 50 x 70 cm. || Rosa Torres. Puigcampana, 2008. Acrílic sobre cartró, 50 x 70 cm.

© Mètode 2018