Rafael Armengol il·lustra els 30 anys de Mètode

Rafael Armengol

Rafael Armengol, 2022. Grafit sobre base serigrafiada, 21 x 30 cm.

El darrer número de 2022, el 115, tanca un any en què la revista Mètode ha celebrat el seu 30è aniversari. Per commemorar aquestes tres dècades difonent i divulgant ciència, l’artista Rafael Armengol ha elaborat una il·lustració especial que podreu trobar en la contraportada interior del número.

Rafael Armengol (Benimodo, 1940) va començar la seua trajectòria artística als anys seixanta, i des d’aleshores s’ha convertit en un dels artistes valencians més representatius dels últims anys. Armengol és un referent al món de l’art figuratiu; des dels seus inicis, l’estudi del color i de la llum ha estat l’element vertebrador de la seua obra.

Portada del número 56 de Mètode (2007), realitzada per Rafael Armengol.

L’artista valencià ha treballat i estudiat la configuració de les imatges als mitjans de comunicació de masses, començant per la disposició dels punts de color als periòdics impresos fins a arribar a les línies que componen la imatge a la televisió, en un exercici d’anàlisi de les combinacions de les tonalitats, les traces i els patrons.  Aquesta percepció de l’art l’ha dut a desenvolupar una tècnica pictòrica que resulta molt original i atractiva per al públic. En aquest sentit, l’any 2018 va presentar l’exposició «El joc del color», al Claustre de la Nau de la Universitat de València.

Rafael Armengol ha col·laborat en diverses ocasions a la revista Mètode. Va il·lustrar el monogràfic de la revista número 56, dedicat a la ciència en l’estudi i la conservació del patrimoni. En aquestes obres, Armengol va plasmar el seu interès per la llum i el color amb una reinterpretació dels frescos de la catedral de València.

© Mètode 2022