Acostar la ciència a través de l’humor

Mètode inicia una secció amb vinyetes sobre actualitat científica

Trencaclosques neuronal

La revista Mètode impulsa l’humor gràfic amb un nou apartat al seu web dedicat a les vinyetes d’actualitat científica i que inaugura el vinyetista Ferran Martín amb la seua secció «La pipeta».

Ferran Martin (qui signa com Ferran) és dibuixant, il·lustrador, caricaturista i guionista d’humor. Ha realitzat continguts per al lloc web de la productora El Terrat i en la revista El Jueves. Com a humorista gràfic també en publicacions com El viejo topo, A las barricadas, El batracio amarillo i en diaris com l’ARA, AVUI i La informacion.com, entre d’altres. Ha participat com a il·lustrador en editorials com RBA i Santillana i ha treballat com a guionista d’humor per a diversos mitjans i entitats.

La secció s’ha inaugurat amb dues vinyetes, una dedicada a l’aniversari del desastre de Fukushima i una altra, a la setmana internacional del cervell.

Despertar l’interès per la ciència en diverses audiències

Amb aquesta secció, Mètode pretén impulsar que els temes i continguts de caràcter científic arriben a una àmplia varietat de públics. L’humor gràfic és un gènere periodístic d’opinió que capta l’interès de l’audiència de forma ràpida i eficaç. Així, l’humor gràfic pot ser una eina per al periodisme científic, ja que pot despertar l’interès per la ciència i promoure la reflexió sobre els temes d’actualitat científics i tecnològics. Com va manifestar el professor Maxwell Boykoff, del Centre d’Investigació en Política científica i Tecnològica de la Universitat de Colorado-Boulder, en la conferència que va impartir amb motiu dels 100 números de Mètode: «l’humor no s’ha utilitzat gaire [per a la comunicació científica], però és una gran manera de connectar les idees amb la gent».

© Mètode 2021