En l’actualitat, l’Hospital de l’Illa del Rei és un magnífic museu d’història hospitalària, on es mostren diverses sales i un jardí de plantes medicinals.
0

Tycho Brahe fou un astrònom destacat: va inventar nous instruments d'observació astronòmica, i va determinar la posició de centenars d'estreles abans del telescopi.

0

El metge fracès Broussais va ser conegut pels mètodes del broussisme, caracteritzat per tractar les malalties amb dieta líquida i sagnia feta amb sangoneres
0

Luis Urtubey Rebollo va ser un metge excepcional que va patir la repressió franquista. La seua obra científica fou de gran importància a la comunitat mèdica i universitària.
0
runes gundisapor

Entre el segle V i el segle IX, Gundisapor va ser el més important nucli de cultiu de les ciències, les arts i la medicina i un lloc de circulació de coneixements de les tradicions occidentals i orientals.
0
hospital en temps de pandèmia

Cada període històric ha tingut el seu botxí epidèmic, i gairebé sempre han estat els canvis ecològics entre les comunitats humanes i l’entorn els que han provocat canvis en la patogenicitat i en les malalties epidèmiques.
0
mercedes maestre refugiats creu roja

Mercedes Maestre va ser una metgessa republicana, pediatra i socialista, que va desenvolupar un excepcional activisme per la reforma social i el dret a la salut.

0
grabat d'un monjo treballant a l'scriptorium

Fins la invenció de la impremta en el segle XV, l’escriptura era manuscrita i expressava la tendència artística del lloc on havia estat produïda. La majoria dels llibres que guarden les biblioteques dels monestirs van ser copiats, il·luminats i enquadernats en l’scriptorium.
0

La biònica ha revolucionat la indústria sanitària amb la substitució de membres del cos humà mitjançant aparells i artefactes tècnics capaços de suplir completament o ajudar a substituir certes parts anatòmiques danyades.
0

Per a la generació de científics espanyols del primer terç del segle xx, ciència i educació formaven un binomi inseparable, absolutament imprescindible en el procés de construcció de la ciutadania lliure.
0
Katherine Johnson

Nascuda el 26 d’agost de 1918, va ser la primera dona a ser acreditada com a autora d’un informe de la Divisió de Recerca de Vol de la NASA.
0
Estàtua de Laënnec. Wikimedia.

L’estetoscopi és el primer bisturí clínic que permet endinsar-se dins el cos humà sense la dissecció o l’autòpsia.
0
hannah arendt

Influències i afinitats entre les aportacions d’Hannah Arends i les idees freudianes sobre el concepte de refugiat.
0
Les desxifradores de codis de Bletchley Park

Enfront de la visió heroica i personal de la història de la ciència i la tecnologia, aquest relat de les desxifradores de codis de Bletchley Park demostra que l’evolució de la ciència i la societat és sempre un treball col·lectiu.

0
Rita Levi-Montalcini

La neuròloga Rita Levi-Montalcini va rebre el Premi Nobel de Medicina el 1986. Ambaixadora de bona voluntat de la FAO, va crear una fundació dedicada a ajudar dones i xiquetes africanes a estudiar.
0
Moviment i canvi en la natura

Vivim en un món que es transforma acceleradament. La realitat social es mou, la naturalesa es mou, el cosmos es mou i nosaltres, éssers humans, ens movem no només en

0

Les malalties venèries eren una càrrega ben pesada a començament del segle XX. La sífilis era el paradigma de degeneració física i psíquica, destructor de la família i la societat,

0

Si les filoso­fies naturals clàssiques identificaven cos i cosmos, en tot moment la imatge del cos humà ha estat farcida de metàfores religioses, naturals o polítiques.
0
116-87

Deixant de banda els lligams i diferències entre la Renaixença valenciana i la Renaixença catalana, el ben cert és que ambdues varen coincidir en el temps i construïren al voltant

0

La rivalitat i l’excepcionalitat de la guerra abonen el terreny per a impulsar la tecnociència com a instrument de poder sobre l’adversari.
0
106-84

La Biblioteca Històrica de la Universitat de València atresora un riquíssim patrimoni fruit de cinc segles d'història. El cicle de conferències «Clàssics a La Nau», impulsat

0

Impulsor del Servei d'Epidemiologia Internacional, el Centre Mundial de Documentació en Salut Pública i d'UNICEF, Rajchman mereix un reconeixement que mai ha rebut.
0

A Franz Joseph Gall (Tienfenbronn, 1758 - París, 1828) se li reconeix el mèrit d’haver proposat una visió del cervell humà amb funcions específiques localitzades. Va defensar

0
120-48

Criat en una família molt aferrissada a l'univers del protestantisme reformista, Konrad Gessner es va veure encaminat cap a la teologia en la seua

0
1 2 3