Collita de l'all porro

El porro és ben ric en vitamina C, potassi i substàncies antioxidants de valor funcional i ajuda a modular els nivells de colesterol.
0

Tenim davant un pla de foment de la diversitat agrària valenciana que ens proposa que coneguem i consumim els nostres aliments. Totes i tots estem cridats a participar en aquesta conservació activa als nostres camps, als mercats locals i a les nostres taules.

0

El moniato forma part dels cultius que salvaren de la fam molts valencians en la postguerra. Moltes persones majors el recorden directament torrat al forn o en l’olla de moniato.  També ha sigut i és emprat encara en rebosteria, com en els pastissets de Nadal, en l’arnadí i altres dolços. 
0

Pel mes de maig apareixen les flors, que són de color blanc verdós i poc vistoses. En juliol ja tenim les llavors, que han d’assecar-se al sol i conservar-se en un recipient hermètic en un lloc fresc i ombrejat.

0

Cama llarga i cama curta són dues varietats d’alls que es cultiven com a tendres a Xàtiva i partides de la rodalia. L’all tendre és una delícia de l’hivern en

0
llavors

Quan guardem i sembrem llavors de les plantes que més ens agraden estem millorant la població de cultiu cap al nostre interès, com han fet tradicionalment els nostres avantpassats.
0
Carabassetes - Roselló

El carabassó és un cultiu fàcil a l'hort, la planta és rústica i de creixement ràpid, i sols demana llum i calor. Per tant, la sembrarem en passar el risc de gelada al camp.
0
107a-84 garrofó

Al nostre territori el garrofó és molt apreciat en la cuina perquè és un element necessari en el plat nacional per excel·lència, l’estimada paella.
0
albergines

Planta de cultiu fàcil i agradable a l’hort, les albergines formen part de nombroses especialitats de la cuina mediterrània.
0

Les carabasses són els fruits més espectaculars de totes les hortícoles per la seva gran varietat i vistositat. En trobem de totes les formes i mides. A més, pràcticament tots

0

0
cacau valencià

El cacau valencià és una planta i una collita singular per molts motius. Destacarem amb detall sols un parell d’aquestes particularitats que són de gran importància per cultivar-lo.

0
Hort de creïlles

La modesta creïlla és un tubercle de gran importància alimentària i almenys de tard en tard cal cultivar-la al nostre hort. Si bé per a cobrir les necessitats d’una família

0
117b-75

Especialment a l'hivern la bellesa de les carxoferes amb les fulles clares i tremendes il·lumina i alegra l'aspecte de l'hort. Si

0
Hort de pebres

Per a molta gent el pebre més apreciat és el de fruit gran, llarg, de bona molla, que es cull verd o roig, per descomptat de carn dolça, i que es pot fer farcit o torrat.

0

La ceba és un dels elements que no deu faltar a l'hort. Aquesta planta bíblica té qualitats interessants que la fan de cultiu obligat tots els anys. Tot i els plors que provoca en tallar-la a la cuina, és molt utilitzada a la nostra taula en fresc, fregida, bullida, torrada o en salmorra, també pot ser guardada per al consum durant bona part de l'any.
0
128-69

© Josep MonfortHort familiar a la font de L’Alforí, a Vistabella del Maestrat (L’Alcalatén). Tindre un hort és prou senzill, amb

0
llegums d'hivern

La família botànica de les lleguminoses té un lloc principal al nostre hort en hivern. Ens interessen perquè aporten avantatges agronòmics a la fertilitat de l’horta, i aliments de bona qualitat a la taula en primavera, quan la terra encara està despertant-se del fred.
0
Assaig de tipus de cols a la Marjal del Moro

«Qui fa cols pel juliol, en menja quan vol.» La dita ens indica que el mes de juliol és clau per iniciar amb èxit el cultiu de les cols.
0