Herba Sana

Les plantes curatives, condimentàries i silvestres augmenten la diversitat i ens ajuden en la gestió de la sanitat i fertilitat de l’hort. Les qualitats curatives i la seua acció estimulant en l’organisme han fet que molta gent les use com una forma d’ajudar la seua salut, i fugir un poc de l’excés de medicaments a què estem acostumats.
0

Josep Roselló recupera el diari del terratinent Joan Peris Perdiguer per relatar la vida diària del món agrari valencià de finals del s. XVII.
0

El dietari del terratinent Joan Peris Perdiguer entre els anys 1679 i 1698 ens permet conèixer com era l'agricultura a l'horta medieval. És un exemple de l’economia circular de l’època, on tot s’aprofitava.
0
reg hort

Regar és una tècnica i un art. La tècnica ens permet aportar aigua a voluntat en funció de la quantitat disponible i la qualitat; l’art consisteix a saber utilitzar l’aigua per aconseguir els nostres objectius de producció.
0
HORT ROSELLO 105

Al nostre hort ens alliberem de la necessitat de viure de les collites i podem pensar sols en la satisfacció personal. Així i tot, no ens alliberem d’un gran condicionant: el clima local i la variabilitat de l’oratge que tant determina el nostre èxit.
0

El flamenc és un cultiu multiús que s’aprofita com a vegetal de consum humà, farratge animal i millorant del sòl, com a planta de jardí o inclús d'ús medicinal.  
0
espàrrecs

De la recollida silvestre s’ha passat a la seua domesticació i cultiu. Però per a tindre espàrrecs al nostre hort, primer hem de conèixer aquesta curiosa planta.
0

Com en els bons temps de les antigues relacions agràries, la Conselleria d’Agricultura de la Generalitat Valenciana ofereix un tracte als llauradors interessats a conservar la diversitat al camp: llavors hortícoles de sempre a canvi d’informació.
0
Rave roig

Gaudim del rave roig: busquem un grapat de llavors entre els amics horticultors, fem-li un lloc a l’hort i fàcilment el podem tindre quasi tot l’any a la taula.
0

Les plagues i malalties són un assumpte que preocupa molt els nous agricultors: molts probablement han tingut ja alguna experiència negativa i han patit en veure com morien les seues plantes sense saber què fer.
0
Collita de l'all porro

El porro és ben ric en vitamina C, potassi i substàncies antioxidants de valor funcional i ajuda a modular els nivells de colesterol.
0

Tenim davant un pla de foment de la diversitat agrària valenciana que ens proposa que coneguem i consumim els nostres aliments. Totes i tots estem cridats a participar en aquesta conservació activa.

0

«Cultiu antic i molt nostre, el card és d'origen mediterrani i des d'ací s'ha distribuït a la resta del món»

0

El moniato forma part dels cultius que salvaren de la fam molts valencians en la postguerra. Moltes persones majors el recorden directament torrat al forn o en l’olla de moniato.  També ha sigut i és emprat encara en rebosteria, com en els pastissets de Nadal. 
0

Pel mes de maig apareixen les flors, que són de color blanc verdós i poc vistoses. En juliol ja tenim les llavors, que han d’assecar-se al sol i conservar-se en un recipient hermètic en un lloc fresc i ombrejat.
0

Cama llarga i cama curta són dues varietats d'alls que es cultiven com a tendres a Xàtiva i partides de la rodalia. Roselló ens explica algunes curiositats d'aquest delícia de la gastronomia mediterrània.
0
llavors

Quan guardem i sembrem llavors de les plantes que més ens agraden estem millorant la població de cultiu cap al nostre interès, com han fet tradicionalment els nostres avantpassats.
0

La millor de les tomaques és la varietat de taula tradicional de la comarca, cultivada a l’aire lliure i de temporada, assolellada i ben podada.
0
Carabassetes - Roselló

El carabassó és un cultiu fàcil a l'hort, la planta és rústica i de creixement ràpid, i sols demana llum i calor. Per tant, la sembrarem en passar el risc de gelada al camp.
0
garrofó

Al nostre territori el garrofó és molt apreciat en la cuina perquè és un element necessari en el plat nacional per excel·lència, l’estimada paella.
0
Albergines dissenyades per a l’estiu

Planta de cultiu fàcil i agradable a l’hort, les albergines formen part de nombroses especialitats de la cuina mediterrània.
0
Les carabasses diverses

Roselló ens explica els aspectes a tenir en compte quan es cultiven carabasses, de les quals existeixen diverses varietats, tant d'hivern com d'estiu. Aquest fruit és molt apreciat a la gastronomia valenciana.
0

Fa comboi tindre ensalades tot l’any, però el temps que es considera millor, o més fàcil, és la tardor i l’hivern mediterrani, quan les plantes vegeten sense massa problemes. L'encisam n'és un bon exemple.
0
cacau valencià

El cacau valencià és una planta i una collita singular per molts motius. Destacarem amb detall sols un parell d’aquestes particularitats que són de gran importància per cultivar-lo.
0
1 2