Dia mundial contra el càncer 2021

dia mundial del càncer

Mètode commemora el Dia Mundial Contra el Càncer amb un recull d’articles per apropar els lectors a la malaltia des de diverses perspectives. En primer lloc, parlem de medicina gràfica amb ‘Els traços del càncer’, un reportatge que observa l’experiència de la malaltia a través de les vinyetes. Cristina Durán, Susanna Martín, Josune Urrutia, Jennifer Hayden o Matthew Paul Mewhorter són alguns dels autors que mostren les vivències del procés oncològic amb l’humor i la naturalitat com a denominadors comuns. D’altra banda, l’oncòloga i divulgadora mèdica Àngels Royo Peiró explica com és el càncer des de la consulta i aprofundeix en la relació entre els metges i els pacients. Royo és autora de Clar i ras. Parlem del càncer (Vincle Editorial, 2020), un llibre on es tomben els mites i es combaten els tabús que envolten la malaltia.

D’altra banda, hem preparat un arxiu amb articles publicats a diferents edicions de la revista Mètode que observen la malaltia des de diferents disciplines. Parlem d’alimentació, de la relació del càncer amb les espècies vegetals, de la influència dels microbis i virus i del funcionament de les pseudociències en els grups socials a través de les veus expertes d’Angelo Fasce, Elena Roura, Hanna Kokko o carles Puche, entre d’altres.

Per últim, recordem el número 77 de la revista Mètode: La línia roja: El càncer en el segle XXI. El número està coordinat per la cap clínic de ginecologia de l’Institut Valencià d’Oncologia, Ana García, i observa els diferents discursos generats arran de la mediatització del càncer i que tracten d’acostar-s’hi de manera diversa, amb més o menys rigor. A més, amb l’oferta de subscripció a la revista Mètode, ara pots emportar-te l’exemplar de La línia roja de manera gratuïta, junt amb d’altres tres revistes si tries el lot de regal ‘Salut’.

© Mètode 2021