En un context de sequera profunda que afecta Europa, grups d'activistes climàtics han posat el focus d'atenció en l'aigua que consumeixen els camps de golf.
Els afectats pel consum d’oli de colza desnaturalitzat, ara fa quaranta anys, segueixen reivindicant que l’Administració espanyola els faci cas, sense èxit.
Enguany es compleixen cinquanta anys de la publicació de l’informe Els límits del creixement, encarregat pel Club de Roma. Va ser pioner a advertir sobre la finitud dels recursos naturals.
La Comissió Europea ha qualificat recentment l'energia nuclear i el gas natural com a inversions verdes. Un grup d'especialistes analitza aquesta notícia.
El Parlament de Catalunya ha aprovat l'avantprojecte de l'anomenada llei de ciència. Un dels primers objectius és augmentar la despesa pública en ciència.
L'investigador de l'Institut de Biologia Evolutiva, Carles Lalueza, ens parla de les últimes recerques d'homínids arcaics i explica com s'estudien els sediments antics per extraure informació genètica.
L'escalfament de l'Àrtic es produeix a una velocitat tres vegades superior que a la resta del planeta. El desgel del pol Nord és una bomba climàtica que, a més, s'ha convertit en una oportunitat de negoci per al capital fòssil i la mineria.
La directora del grup d’Ecologia Industrial a l’Institut CIRCE ens parla del seu nou llibre Thanatia: Los límites minerales del planeta i adverteix sobre com el consumisme pot abocar-nos al col·lapse.
Cada vegada més, els gavians argentats de potes grogues (Larus michahellis) tindran més dificultats per accedir a recursos que ara representen bona part de la seva alimentació.
La marjal de Pego-Oliva va ser durant molt de temps un espai de conflicte. Ara la Conselleria d’Agricultura ultima els treballs de concentració parcel·lària per delimitar i ordenar definitivament les àrees d’especial protecció i les del conreu de l’arròs.
L'os bru ha estat una espècie perseguida durant segles que va estar al llindar de la desaparició però que, a poc a poc, està repoblant boscos i muntanyes.
Conversem amb l'arquitecte i activista, que acaba de publicar «Del Saler al Túria» (Pruna Llibres i Institució Alfons el Magnànim), on fa una revisió de les dues lluites cíviques dels 70 que van donar forma a la ciutat de València.
L'hidrogen s'erigeix en la primera font d'energia alternativa davant l’esgotament dels recursos fòssils i la necessitat de mitigar l’emergència climàtica.
L'ampliació del port genera disputes entre l'Autoritat Portuària, col·lectius socials i partits pels seus efectes sobre l'ecosistema marí i les platges.