camps de golf

En un context de sequera profunda que afecta Europa, grups d'activistes climàtics han posat el focus d'atenció en l'aigua que consumeixen els camps de golf.

0
Oli colza frau alimentari

Els afectats pel consum d’oli de colza desnaturalitzat, ara fa quaranta anys, segueixen reivindicant que l’Administració espanyola els faci cas, sense èxit.
0

Enguany es compleixen cinquanta anys de la publicació de l’informe Els límits del creixement, encarregat pel Club de Roma. Va ser pioner a advertir sobre la finitud dels recursos naturals.
0

La Comissió Europea ha qualificat recentment l'energia nuclear i el gas natural com a inversions verdes. Un grup d'especialistes analitza aquesta notícia.
0

La polèmica de les macrogrànges ha obert un debat polític, però també mediambiental, ja que aquestes contamimen sòls i aigües.
0

La Conselleria de Medi Ambient du a terme un projecte per a reintroduir el trencalòs al País Valencià i així recuperar aquesta espècie.
0
IBEC

El Parlament de Catalunya ha aprovat l'avantprojecte de l'anomenada llei de ciència. Un dels primers objectius és augmentar la despesa pública en ciència.
0

El projecte 'Guardian' proposa una ferramenta per a la prevenció d'incendis en què es combinen reg prescrit, tallafocs verds i formació.
0

L'investigador de l'Institut de Biologia Evolutiva, Carles Lalueza, ens parla de les últimes recerques d'homínids arcaics i explica com s'estudien els sediments antics per extraure informació genètica.
0

L'escalfament de l'Àrtic es produeix a una velocitat tres vegades superior que a la resta del planeta. El desgel del pol Nord és una bomba climàtica que, a més, s'ha convertit en una oportunitat de negoci per al capital fòssil i la mineria.
0
Alicia Valero

La directora del grup d’Ecologia Industrial a l’Institut CIRCE ens parla del seu nou llibre Thanatia: Los límites minerales del planeta i adverteix sobre com el consumisme pot abocar-nos al col·lapse.
0
gavians urbans

Cada vegada més, els gavians argentats de potes grogues (Larus michahellis) tindran més dificultats per accedir a recursos que ara representen bona part de la seva alimentació.
0
riu bullent

La marjal de Pego-Oliva va ser durant molt de temps un espai de conflicte. Ara la Conselleria d’Agricultura ultima els treballs de concentració parcel·lària per delimitar i ordenar definitivament les àrees d’especial protecció i les del conreu de l’arròs.
0
ossos

L'os bru ha estat una espècie perseguida durant segles que va estar al llindar de la desaparició però que, a poc a poc, està repoblant boscos i muntanyes.
0
Carles Dolç

Conversem amb l'arquitecte i activista, que acaba de publicar «Del Saler al Túria» (Pruna Llibres i Institució Alfons el Magnànim), on fa una revisió de les dues lluites cíviques dels 70 que van donar forma a la ciutat de València.
0
cova gran

La Cova Gran mostra informació sobre els nostres avantpassats de fa catorze mil anys a través dels ossos de la Homo sapiens Linya.
0

L'hidrogen s'erigeix en la primera font d'energia alternativa davant l’esgotament dels recursos fòssils i la necessitat de mitigar l’emergència climàtica.
0

La instal·lació d'aerogeneradors ha provocat la rebel·lió de la població civil pel seu impacte mediambiental.
0
Ramon Folch

El socioecòleg Ramon Folch reflexiona sobre temes d'actualitat des de les perspectives creuades de l’ecologia, la sociologia i l’economia.
0

L'ampliació del port genera disputes entre l'Autoritat Portuària, col·lectius socials i partits pels seus efectes sobre l'ecosistema marí i les platges.
0