ENTREVISTA

«El repte principal de l'IEC és mantenir la flama de la llengua»
Joandomènec Ros - IEC

Entrevista a Joandomènec Ros, actual president de l'Institut d'Estudis Catalans, amb motiu de la publicació de la seua nova obra dedicada a la trajectòria i els projectes de l'IEC.
Radar COVID

El retard de la implantació de Radar COVID ha perjudicat el funcionament i la popularització de l'ús d'aquesta aplicació per a rastrejar cadenes de contagi de COVID-19.
mascaretes

El tipus de mascareta més eficaç dependrà de per a què les volem utilitzar. Hi ha tres tipus: les autofiltrables o EPI, les quirúrgiques i les higièniques.
prediccions de la pandèmia

Anabel Forte, professora d'Estadística i Investigació Operativa de la Universitat de València, explica per què és difícil fer bones prediccions de la pandèmia.

FORMES INFINITES: DARRER NÚMERO DE MÈTODE

ÚLTIM NÚMERO DE MÈTODE

Oceans
by Carles Pelejero and Eva Calvo
by Francisco José Navarro
by Belen Gonzalez-Gaya
by María José López García
by Magda Vila, Jordi Camp and Elisa Berdalet
by Arnau Carreño, Àngel Izquierdo-Font and Josep Lloret
by Laura Filardo-Llamas

  Subscribe to our newsletter


  Language: CatalanSpanishEnglish

  NOTÍCIES

  novetats en divulgació científica

  Nova edició de l’aparador web de llibres amb algunes de les novetats en divulgació científica que ens han deixat les últimes setmanes del 2020.

  Des de Mètode ens acomiadem de l'any 2020 recopilant els articles més llegits del nostre web.
  Joandomènec Ros - IEC

  Entrevista a Joandomènec Ros, actual president de l'Institut d'Estudis Catalans, amb motiu de la publicació de la seua nova obra dedicada a la trajectòria i els projectes de l'IEC.
  Foto mural pandèmia

  Repassem, a través dels articles publicats en Mètode, l'actualitat d'aquests darrers dotze mesos de crisi sanitària provocada pel nou coronavirus SARS-CoV-2.

  FORMES INFINITES: DARRER NÚMERO DE MÈTODE

  ÚLTIM NÚMERO DE MÈTODE

  Oceans

  Surviving uncertainty

  by Manuel Serra, María José Carmona, Eduardo Moisés García-Roger, Raquel Ortells

  Diverse ways to think about cancer

  by E. Yagmur Erten, Hanna Kokko

  Dodging magic bullets

  by Álvaro San Millán

  Vestiges of our first steps

  by Borja Figueirido

   Subscriu-te al butlletí


   Idioma: CatalàEspanyolAnglés

   25 ANYS DE MÈTODE

   Els temes plantejats a la monografia Abelles de mel (primavera de 2002) segueixen vigents: alguns dels problemes que s’albiraven fins i tot s’han aguditzat.
   1

   Salvador Andrés i Santonja és apicultor i l’encarregat del Dipòsit Municipal d’Abelles d’Alcoi, iniciativa que té com a objectiu recuperar els eixams que entren en la ciutat.

   1

   Estudis recents estimen que entre un 30-40% de la producció agrícola depèn de la pol·linització entomòfila i assenyalen el seu rol fonamental en la conservació de la vegetació autòctona.
   1

   L'interés pels productes del rusc d'abelles com la mel, el pol·leo, la gelea reial o el pròpoli o s'ha incrementat a causa dels efectes possitius sobre la salut humana.

   1

   S’entén per flora apícola el conjunt d’espècies vegetals, silvestres o conreades, capaces d’atraure les abelles, les quals n’obtenen el seu aliment.
   1

   L’abella de mel més coneguda, Apis Mellifera L., s’ha extés arreu del món, primer de forma natural i, després, gràcies a l’assistència humana. Aquesta col·laboració va originar l’apicultura.
   1

   MÈTODE TV