El projecte CONCISE va reunir 100 voluntaris per entendre com s’informa la ciutadania sobre ciència

Mètode recull els articles publicats en la secció «La ciència a taula»

ANY INTERNACIONAL DE LA TAULA PERIÒDICA

La taula periòdica a la narrativa i la poesia
Conferències Els grans reptes de la ciència

NOTÍCIES

taula periòdica

La troballa d'una taula periòdica de 1885 a la Universitat de St Andrews, a Escòcia, aporta informació sobre l'ensenyament de la química al segle XIX.

El Jardí Botànic de la Universitat de València va acollir una consulta ciutadana amb l'objectiu d'esbrinar com la societat forma les seues opinions entorn a l'actualitat científica.
call for papers ciència ciutadana

Nova convocatòria per a la recepció d'articles de la revista Mètode sobre ciència ciutadana. Data límit d’enviament: 1 de juny de 2020.

La genètica evolutiva Alma Bracho, coordinadora del monogràfic número 45 de Mètode, estrena la seua secció Monstres Invisibles en la revista.

25 ANYS DE MÈTODE

Els temes plantejats a la monografia Abelles de mel (primavera de 2002) segueixen vigents: alguns dels problemes que s’albiraven fins i tot s’han aguditzat.
1
Salvador Andrés i Santonja

Salvador Andrés i Santonja és apicultor i l’encarregat del Dipòsit Municipal d’Abelles d’Alcoi, iniciativa que té com a objectiu recuperar els eixams que entren en la ciutat.

1

Estudis recents estimen que entre un 30-40% de la producció agrícola depèn de la pol·linització entomòfila i assenyalen el seu rol fonamental en la conservació de la vegetació autòctona.
1

L'interés pels productes del rusc d'abelles com la mel, el pol·leo, la gelea reial o el pròpoli o s'ha incrementat a causa dels efectes possitius sobre la salut humana.

1

S’entén per flora apícola el conjunt d’espècies vegetals, silvestres o conreades, capaces d’atraure les abelles, les quals n’obtenen el seu aliment.
1

L’abella de mel més coneguda, Apis Mellifera L., s’ha extés arreu del món, primer de forma natural i, després, gràcies a l’assistència humana. Aquesta col·laboració va originar l’apicultura.
1

MÈTODE TV