NOTÍCIES

presentació número matemàtiques

La Facultat de Ciències Matemàtiques de la Universitat de València va acollir la presentació del nou número de Mètode. Estudiants, professorat i alguna persona encuriosida es van aplegar al Saló de Graus de la facultat.
examen

Un article del número Dones i ciència ha estat escollit enguany per a l’examen de Llengua catalana i literatura de la selectivitat catalana. La Junta Qualificadora de Coneixements de Valencià també ha triat un text de Mètode per a la prova de grau superior.

L'objectiu principal del Pla de la diversitat agrària valenciana, presentat l'1 de juny, és garantir la conservació de les varietats locals i la seua divulgació.

Biòloga i doctora en Neurociències per la Universitat de València, actualment participa en una investigació sobre neuroanatomia i comportament sociosexual.

El nou número de Mètode, Els problemes del mil·lenni, ha estat coordinat pel matemàtic Sergio Segura de León i pretén aprofundir en els reptes encara per resoldre que enfronten les matemàtiques
Exposició El Saler per al poble, ara

L’exposició «El Saler per al poble, ara!», que es podrà veure a La Nau fins al 15 d'octubre, recupera la mobilització ciutadana dels setanta per salvar la Devesa.

ENTREVISTA

«Hem de conèixer, estimar i protegir la natura»

ÚLTIM NÚMERO DE MÈTODE

Els problemes del mil·lenni

Old mathematical challenges

by Sergio Segura de León

The Riemann hypothesis

by Pilar Bayer Isant

Navier-Stokes equations

by Xavier Mora

The Hodge conjecture

by Vicente Muñoz

Poincaré conjecture

by María Teresa Lozano Imízcoz

Subscriu-te al butlletí


Idioma: CatalàEspanyolAnglés

25 ANYS DE MÈTODE

desplaçaments

Domingo Pujante recupera el monogràfic Itineràncies de Mètode (primavera 2014) dedicat als processos de desplaçament d'animals i humans a la recerca de la supervivència i el benestar.
0
Marc Augé

Entrevista a Marc Augé, una de les majors figures del pensament contemporani. Les seues obres, centrades essencialment en l'anàlisi antropològica de la nostra quotidianitat, són tot un referent en ciències socials i humanes.

0
Imatge jubilats

Aquest treball investiga la migració internacional de nord-europeus jubilats a la Costa Blanca i la influència que ha tingut en l’expansió urbana d’aquesta àrea turística.

0
persones refugiades

Les mesures polítiques de control de fronteres han convertit Europa i l'Estat espanyol en una mena de fortalesa en la qual cada vegada és més difícil penetrar i, per tant, accedir al procediment d'asil.

0
mobilitat

Aquest article reflexiona sobre el balanç de costos/beneficis de la mobilitat humana en les societats, tant emissores de població com receptores, i en les persones que les componen.

0