Yayo Herrero

L'antropòloga i activista ecofeminista ens parla de les claus d’una transició ecològica justa, els canvis socioculturals que pot provocar i els discursos que es generen al voltant d’aquests debats.

0
El riu Xúquer

L'aqüífer de la Manxa Oriental va impulsar la proliferació de pous i la posada en regadiu de terrenys improductius. Però les aigües subterrànies són un recurs renovable, no infinit.
0
pou a Bekaa

El 2014, la Universitat Americana de Beirut va posar en marxa un projecte participatiu de control de la qualitat de les aigües subterrànies.

0
Bsissi

Bsissi és un cas únic de control de l’ús de les aigües subterrànies per part dels agricultors en el nord d’Àfrica
0
aigua subterrania

No hi ha principis universals que puguen aplicar-se a la gestió de l’aigua subterrània, tot i que hi ha un consens científic ample a reclamar més transparència.
0

La medicina gràfica és un camp d’estudi interdisciplinarique explora les relacions que s’estableixen entre el còmic i la representació de la malaltia.
0
ciència en el còmic

Aquest article analitza les diferents representacions de la ciència en el còmic, des del popular gènere de superherois fins als de divulgació científica.
0

Les obres d'Ernst Haeckel van contribuir demanera decisiva a la difusió de les teories evolucionistes. Espanya es va apropiar de Darwin a través de Haeckel.

0
Ernst Haeckel

La vehemència d'Ernst Haeckel, la radicalitat d’algunes de les posicions ideològiques que va adoptar i la projecció mediàtica que va assolir, fan d'ell un personatge procliu a generar judicis no gaire complaents entre els estudiosos i comentaristes de la seua vida i obra.

0
Los dominicales

La ideologia d'Ernst Haeckel ha sigut objecte de discussió al llarg de la història. Aquest article fa un repàs sobre algunes de les qüestions més polèmiques.

0
Embrions

Repassem algunes de les contribucions de Haeckel a la teoria de l'evolució. Les seues aportacions van ser el germen de molts estudis del desenvolupament.

0
Ernst Haeckel

Al llarg de la seua vida, el biòleg alemany Ernst Haeckel va desenvolupar una obra científica les ramificacions de la qual s’estenen fins avui dia.

0

El cas de la secció de València de la Real Sociedad Española de Historia Natural exemplifica que, a través d’un enfocament des dels llocs, podem entendre aspectes fonamentals de la història de les societats naturalistes.  

0
làmina Real Sociedad Española de Historia Natural

La Real Sociedad Española de Historia Natural, l'associació científica privada més antiga d'Espanya, celebra en 2021 el seu 150 aniversari.
0
Institució Catalana d'Història Natural

Un recorregut per les societats i associacions sorgides entorn de la naturalesa a través de més de cinc segles d'història.

0

Enguany es compleixen 150 anys de la fundació de la Real Sociedad Española de Historia Natural, una fita en què destaca el treball continuat d'aquesta societat científica.

0
42-48

En els últims vint anys la publicació científica ha viscut una transformació profunda propulsada pels progressos tecnològics dels ordinadors i dels sistemes de comunicació.

0
37portada-48

Falta recórrer un llarg camí fins que es puguen teleportar àtoms, molècules, proteïnes i el mateix Dr. Spock. Però la nostra comprensió de la teleportació

0
31portada-48

R. Romero Fa uns mesos, al saló d'actes del Campus de Burjassot (Aulari Interfacultatiu) va tenir lloc la conferència «El premi Nobel

0
24portada-48

Com va esdevenir Albert Einstein el científic més popular del segle xx? La magnitud d'aquesta estrella de l'imaginari del segle és tan gran que la pregunta fa nosa. No és

0
22-48

Al llarg del passat Any Mundial de la Física 2005, les pàgines de Mètode han recollit una sèrie de textos que commemoraven el cinquantè aniversari de la mort d’Albert Einstein

0
La investigació amb cucs de seda

«Aquesta extremada versatilitat i la combinació única de resistència i biocompatibilitat no la presenta cap altre biomaterial conegut» La seda és encara a hores d'ara un recurs econòmic important a escala

0
La reina de les fibres

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Considerada la reina de les fibres per la seua textura, lluentor, bellesa i per la singularitat dels dissenys en què intervé, la producció global de seda ocupa una posició ben

0

[caption id="attachment_14805" align="alignleft" width="550"] Adrià BesóTant l’hort de tarongers com l’hort de moreres parteixen del model de l’hort jardí valencià i tenen el seu origen en el context de la

0
1 2 3 4 5