L'ús dels fags en biomedicina pot abordar la problemàtica de la resistència dels bacteris als antibiòtics. No obstant això, encara hi ha punts febles per a implantar-los en la pràctica clínica.
0
Carme Torras

Parlem amb Carme Torras, investigadora en robòtica, sobre la seua recerca en robots assistencials i sobre la perspectiva ètica de la robòtica.
0
trufa negra

La trufa negra ha anat guanyant presència a les nostres cuines. Les sequeres i el canvi climàtic han afectat la trufa silvestre, que actualment es troba en perill d’extinció.
0

Els laboratoris duaners es van crear al segle XIX pels governs per utilitzar la química en la lluita contra el frau en la importació d'alcohol.
0
Inicis bioquímica

La investigació bioquímica a la Universitat de València va intentar iniciar-se l'any 1921 sense èxit. En els últims 50 anys aquests anhels han estat satisfets.
0

Els importants estudis en la teoria col·loidal del químic Rocasolano recorden que la ciència durant el franquisme no era patrimoni del progressisme laïcista.
0

L'oxigen té un paper fonamental per al correcte funcionament del nostre organisme, però les espècies tòxiques poden ser perjudicials en alguns teixits.
0

És necessari un canvi per a transformar la realitat rural a través de l'empoderament de la seua societat, fent-la partícep d'aquestra transformació.
0
big data

El big data és un dels grans negocis del futur, però té un efecte nefast per al medi ambient, amb un enorme consum d'energia i emissions de diòxid de carboni. Encara que els processadors han guanyat en eficiència, la quantitat d'informació creix de forma exponencial.
0

Els incendis van reduir-se a mínims històrics durant el període del confinament en el País Valencià. Açò significa que és possible erradicar quasi per complet els focs originats per la mà humana.
0

El doctor Prevosti va fer importants aportacions al camp de la genètica. Repassem la seua trajectòria acadèmica.
0

Observació de les referències socials i culturals que hi ha darrere de les plantes icòniques del modernisme
0

El coneixement de les espècies endèmiques del territori és necessari per a abordar qüestions ecològiques i, així, protegir la nostra particular i valuosa fauna aquàtica.
0

Les microreserves de flora són fonamentals per a protegir i conservar la flora endèmica, rara o amenaçada en el nostre territori.
0

Repàs de la trajectòria vital de Ramon Folch i ­Guillèn, un dels referents del pensament socioecològic.
0

El cómic autobiogràfic permet parlar del càncer des de la perspectiva de l'humor i compartir l'experiència de la malaltia.
0

Els cervells no poden ser agrupats en dues categories excloents: masculins i femenins. Avui dia, la realitat és una altra.
0

La pandèmia de COVID-19 ha posat en estat d'alarma algunes millores en matèria d'igualtat de gènere arreu del món.
0
mar menor 1

La degradació del Mar Menor no va començar amb la dramàtica imatge de tones de peixos morint en les vores el mes d’octubre passat de 2019. Hem de remuntar-nos a començament de la segona meitat del segle passat.
0
neurociència i educació

Es pot estudiar l’aplicació de la neurociència a l’educació mantenint tots els ets i uts del mètode científic utilitzat en neurociència? O encara més bàsic, es pot aplicar la neurociència a l’educació?
0

Sense cap mena de dubte, ens trobem en una etapa engrescadora per a la biologia evolutiva. La paleoproteòmica té el potencial per a explorar intervals de temps que eren del tot inaccessibles fins ara.
0
vista massís puig major

El Puig Major és un massís de relleus molt escarpats. Però no ofereix únicament un atractiu topogràfic i geològic: l’espectacular cimal de les Illes acull singularitats vegetals notables.
0
paisatge salvem horta protecció territori

Tant en el cas de les grans obres –autopistes o línies d’alta velocitat ferroviària– com en els nous desenvolupaments urbanístics expansius que no responen a les necessitats reals de més habitatges, és urgent declarar el final del creixement pel creixement i abordar polítiques alternatives de vertader interès social i ambiental.
0
cosmos-humboldt-sagan

El Cosmos de Humboldt és l’estudi de la Terra, llar de l’ésser humà, en l’espai; el Cosmos de Sagan és l’estudi de l’espai com a llar de la Terra i de l’ésser humà. Però tots dos coincideixen en l’ús de la ciència com a mètode per a comprendre els fets que es donen en l’univers.
0
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15