El frau en els assaigs clínics és poc conegut, malgrat la seua importància. Aquest article explica el cas Bezwoda i com es poden detectar els casos fraudulents.
0

Aquest article se centra en les ramificacions culturals d’antics paradigmes relacionatsamb la hidrologia.

0
Bruno Latour

El filòsof, antropòleg i sociòleg francès Bruno Latour ha mort aquest 9 d’octubre de 2022. Latour va proposar una nova forma de pensar el coneixement científic com a resultat d’una xarxa complexa d’interaccions entre diversos agents igualment rellevants.

0

Des dels darrers decennis del segle XX, la valoració de l’obra i la influència de Lamarck a Espanya ha anat redreçant-se de forma lenta

0

La pandèmia va suposar un canvi radical en l’agenda mediàtica i va desplaçar altres temes com la crisi climàtica

0
Escola - Montse Sorribes

L'autor proposa educar en el decreixement els més joves i que el futur estil de vida no passe per un consum impossible d'assolir i desmesurat.

0

La primatologia japonesa va nàixer l'any 1948, quan un professor i dos alumnes van trepitjar l'illa de Koshima per estudiar els macacos que hi vivien.

0
Acàcia. Foto: Anselmo Fariña

En l’imaginari col·lectiu occidental, potser no s’és conscient de la rica biodiversitat que existeix al Sàhara Occidental. La flora del país té registrades centenars d’espècies i moltes flors.
0

El taxol és un dels antitumorals més valuosos a la nostra disposició. Des que va eixir al mercat en 1993, s’ha utilitzat per a tractar més d’un milió de pacients afectats per càncers diversos.

0

La resistència als antibiòtics és un dels majors reptes de salut pública. Però, quin ha sigut l'impacte de la COVID-19 en aquest fenomen?

0

L'ús dels fags en biomedicina pot abordar la problemàtica de la resistència dels bacteris als antibiòtics. No obstant això, encara hi ha punts febles per a implantar-los en la pràctica clínica.
0

Moby Dick és una obra que ens ajuda a conèixer les balenes. El seu narrador argumenta que per a ell són peixos, creença popular a la prehistòria.

0
Carme Torras

Parlem amb Carme Torras, investigadora en robòtica, sobre la seua recerca en robots assistencials i sobre la perspectiva ètica de la robòtica.
0
trufa negra

La trufa negra ha anat guanyant presència a les nostres cuines. Les sequeres i el canvi climàtic han afectat la trufa silvestre, que actualment es troba en perill d’extinció.
0

Els laboratoris duaners es van crear al segle XIX pels governs per utilitzar la química en la lluita contra el frau en la importació d'alcohol.
0
Inicis bioquímica

La investigació bioquímica a la Universitat de València va intentar iniciar-se l'any 1921 sense èxit. En els últims 50 anys aquests anhels han estat satisfets.

0

Els importants estudis en la teoria col·loidal del químic Rocasolano recorden que la ciència durant el franquisme no era patrimoni del progressisme laïcista.
0

L'oxigen té un paper fonamental per al correcte funcionament del nostre organisme, però les espècies tòxiques poden ser perjudicials en alguns teixits.
0

És necessari un canvi per a transformar la realitat rural a través de l'empoderament de la seua societat, fent-la partícep d'aquestra transformació.
0
big data

El big data és un dels grans negocis del futur, però té un efecte nefast per al medi ambient, amb un enorme consum d'energia i emissions de diòxid de carboni. Encara que els processadors han guanyat en eficiència, la quantitat d'informació creix de forma exponencial.
0

Sempre que les societats pateixen un daltabaix, la literatura se n’ha fet ressò. Açò ha ocorregut amb epidèmies com la pesta negra.

0

Els incendis van reduir-se a mínims històrics durant el període del confinament en el País Valencià. Açò significa que és possible erradicar quasi per complet els focs originats per la mà humana.
0

El doctor Prevosti va fer importants aportacions al camp de la genètica. Repassem la seua trajectòria acadèmica.
0

Observació de les referències socials i culturals que hi ha darrere de les plantes icòniques del modernisme
0
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16