Esther Samper

Parlem de desinformació en la pandèmia de COVID-19 amb la metgessa i comunicadora sanitària Esther Samper.
0

Parlem amb la viròloga i immunòloga del Centre de Biologia Molecular Severo Ochoa sobre les vacunes de la COVID-19 i l'epidèmia provocada pel SARS-CoV-2.
0

Tot i que no seria gens prudent considerar el SARS-CoV-2 per esgotat evolutivament, les seues opcions de millora mutacional semblen començar a escassejar.
0
vacuna immunitat

La immunitat adquirida per la vacuna és més potent que la que s'obté una vegada s'ha passat la COVID-19, i  també ofereix una major protecció a mitjà i llarg termini.
0
Vacuna covid19

Seran necessàries dosis de reforç de les vacunes contra la COVID-19 per a continuar controlant aquesta pandèmia?
0
Josep Lobera

Parlem amb el sociòleg i professor de la Universitat Autònoma de Madrid Josep Lobera sobre la percepció pública de la ciència.
0

El coronavirus ha motivat la col·laboració global entre dues lògiques sovint allunyades: la mèdica-científica i la periodística.
0
Lukas souza - Plane Covid 19

L'autor ens recorda que encara estem en plena pandèmia i que ho estarem durant una bona temporada. Cal continuar amb l’optimisme, però amb precaució.
0
vacunació infantil

Maria Garcés-Sánchez, investigadora de l'Àrea de Vacunes de FISABIO, ens explica per què de moment no és prioritària la vacunació infantil contra la COVID.
0
Infodemia

Des de l’arribada de la COVID-19 han abundat tota mena d’informacions. Sense tota aquesta infodèmia potser s’hauria pogut avançar de manera molt més eficient en el control de la pandèmia.
0
vacuna coronavirus

La vacuna ens protegeix contra les formes greus de la COVID-19, però evita que ens contagiem o que contagiem els altres?
0

Els autors es pregunten si la pèssima gestió de la pandèmia és un tema conjuntural o deriva de la mateixa naturalesa humana que ens fa confiar en un desenllaç feliç, encara que les dades ens suggerisquen el contrari.
0
nova soca Regne Unit

La nova soca del coronavirus identificada al Regne Unit es diferencia d'altres per les mutacions que presenta. Ens ho explica la investigadora de FISABIO Alma Bracho.
0
mascaretes

El tipus de mascareta més eficaç dependrà de per a què les volem utilitzar. Hi ha tres tipus: les autofiltrables o EPI, les quirúrgiques i les higièniques.
0
prediccions de la pandèmia

Anabel Forte, professora d'Estadística i Investigació Operativa de la Universitat de València, explica per què és difícil fer bones prediccions de la pandèmia.
0
dades sobre la COVID-19

Anabel Forte, professora d'Estadística i Investigació Operativa de la Universitat de València, analitza la discrepància en les dades sobre la COVID-19 a Espanya.
0

L'autora constata com les dones han estat invisibles durant la pandèmia de COVID-19 i com s'ha patit un retrocés en la superació dels biaixos de gènere.
0
suplement alimentari COVID-19

José Miguel Soriano, catedràtic de Nutrició i Bromatologia (UV), explica que no hi ha cap suplement per a prevenir el coronavirus tot i que s'haja vist que hi ha pacients que presenten dèficit de vitamina D.
0
Pexels

Fernando González-Candelas, catedràtic de Genètica de la Universitat de València i investigador de l’I2SysBio (UV-CSIC) i de FISABIO, considera que hem rebaixat les mesures de protecció massa aviat.
0
portada donald trump gestió pandèmia

El problema amb la gestió de la COVID-19 als Estats Units ha estat més polític que sanitari. Quan el president d’un país diu que «no sabia» i pensava que «la majoria de la gent no sabia» que la grip mata, què es pot esperar en la seua gestió d’una pandèmia?
0
Anthony Fauci metàfores pandèmia

Les primeres crítiques a la retòrica de la COVID-19 adverteixen sobre l’ús de metàfores bèl·liques que poden acostar-nos a un sentiment autoritari i nacionalista, evocant la xenofòbia i el racisme.
0
coronavirus notícies falses

La majoria de les notícies falses que circulaven per la xarxa de xarxes abans d’aquesta pandèmia eren sobre salut i aquestes notícies arribaven a difondre’s molt més que les reals. Desafortunadament, aquest fenomen s’ha «disparat» amb la crisi mundial per la COVID-19.
0
imatge SARS-COV-2 COVID-19 vida

Ens cal repensar molts aspectes de la nostra vida quotidiana, de les nostres escales de valors, de les nostres pràctiques econòmiques i culturals, en fi, de la nostra coexistència amb la resta de la natura i, especialment, del nostre respecte pels animals no humans.
0
personal mèdic resposta crisi coronavirus

A més de l’aïllament protector, l’augment de la capacitat sanitària, una sociabilitat més segura i un estímul econòmic orientat a la salut, haurem de preparar els nostres cors, les nostres mans i les nostres ments per a un esforç per a tornar a filar i reforçar el nostre complex i vital teixit social.

0