ximpanzés

Fins a quin punt els ximpanzés cacen cooperativament? L’evidència disponible apunta que, amb experiència, són capaços de coordinar-se, però no queda clar si també poden col·laborar segons una estratègia compartida.

0
Cartell Associació Primatològica Espanyola. Per Jordi Sabater Pi. 1998

Els primats constitueixen un ordre que engloba més de tres-centes espècies, entre les quals estem els éssers humans. Potser per això ens atrau i ens fascina el seu estudi.

0
Excavació del dinosaure sauròpode Spinophorosaurus nigerensis el 2007 a les proximitats d’Agadez (Níger).

L’estudi dels fòssils mitjançant tècniques de visualització en tres dimensions, més conegut com a paleontologia virtual, ha suposat una revolució en la investigació dels organismes del passat en els darrers vint anys.
0
Representació d’un Argyrosaurus superbus.

Els sauròpodes gegants es van estendre per tot el món, però els més grans s’han trobat en els darrers vint anys a l’Argentina, tots pertanyents al clade titanosàurid.
0
Proa valdearinnoensis de la conca del Maestrat

La conca del Maestrat és una zona propícia per a la troballa de fòssils de dinosaures. Les troballes en aquesta zona ens ofereixen una informació molt valuosa per estudiar i entendre l'evolució dels hadrosauriformes.

0
Adynomosaurus

En aquest número monogràfic es resumeix la varietat d’aportacions sobre dinosaures, incloent-hi contribucions sobre documentació de la dinodiversitat
0
The Horse in Motion

Tot i que en els seus inicis la fotografia semblava que seria útil sobretot amb finalitats artístiques o per a ús personal (retrats, diaris de viatges, etc.), la veritat és que s’ha convertit en una valuosa aliada de la ciència.
0

Entrevista a Cristina Mittermeier, biòloga marina i fotògrafa. Comparteix i presenta els seus projectes, que combinen les dos vessants professionals.
0

L'astrofografia és una poderosa eina per a que tant aficionats com professionals estudien l'univers.
0

La fotografia s'ha consolidat com a eina clau en la investigació astronòmica i resulta fonamental per a conéixer millor l'univers.
0

En l'actualitat, la combinació de fotografia i biodiversitat és una eina important per a projectes científics, especialment al camp de la conservació.
0

La fotografia s’ha posicionat no només com una via eficaç en la presa de dades, sinó també com una eina amb la qual compartir informació científica, tant dins com fora del món acadèmic.
0

Aquest monogràfic navega a través de la història de la fotografia i la ciència. És impactant recórrer com de transversal i necessària ha estat la contribució de la fotografia per a l’avenç de la ciència.
0

Les correlacions entre art i natura han estat independents del filtre contextualitzador de la història cultural humana i dels corresponents desenvolupaments científics.
0

La Germandat Prerafaelita i el moviment Arts & Crafts van buscar en la natura i les llegendes medievals l'autenticitat que consideraven perduda.

0

L'elecció de parella en els éssers vius està determinada pel que els individus consideren bell. La bellesa té un sentit biològic compartit per multitud d'espècies.

0

Al llarg de l’evolució, els animals amb reproducció sexual han explotat el procés de detecció de la bellesa per a maximitzar el seu atractiu per a l’altre sexe.

0

El debat sobre la percepció de la bellesa per part dels animals no humans no té una resposta simple. Aquest article analitza les relacions entre selecció natural i criteris estètics.

0

En un món on sembla que el millor seria passar-hi desapercebut, molts organismes exhibeixen impúdicament la seua bellesa. Podria fins i tot dir-se que estem envoltats de bellesa. Una bellesa

0

Els animals salvatges poden servir com vigilants mediambientals per a conèixer la contaminació per resistència als antimicrobians.

0

L’aparició de noves malalties zoonòtiques ens recorda que persones, animals i medi ambient estem interconnectats.

0

La biodiversitat contribueix a millorar la salut humana. Aporta benestar i redueix els riscos d'infeccions d'origen animal o pel canvi climàtic.

0

La recerca en comunicació pot reforçar l'acceptació de la vacunació, una eina de salut pública fonamental com s'ha vist en la pandèmia de COVID-19.

0

Es planteja un esforç per a aprofitar el potencial que tenen les ciències socials i reimaginar així el concepte d'una sola salut.

0