How do we explore the seafloor and sub-seafloor? Tools and applications in Marine Geosciences. More than 70% of Earth's surface is covered by the oceans, however, there is little in-depth

0

Invisible nets. The art of clarifying how many marine organisms there are, what they are and what they do. The greater part of the biomass of living creatures in the

0

Frailty and Old Age. The aging population has brought with it illnesses and disabilities associated with old age. Consequently, two branches of science have arisen: gerontology

0

Figura 1. Sexe i mort són dues cares d’una mateixa moneda. La teoria considera l’envelliment com una característica que ha evolucionat amb el soma. A

0

Sex and Longevity: Why Women Live Longer than Men. Mitochondria are a major source of free radicals in cells. In female rats, they generate half as

0

Genes modifying the lenght of life: longevity and premature aging. Aging is one of the most complex biological processes determined by both genetic and environmental factors.

0

Aging: The biological clock. Aging is the sum of all the changes that take place in an organism, linked with the passing of time, and leading

0

    Des del principi dels temps, els humans hem cercat l’elixir de l’eterna joventut, ser jove o semblar-ho ha estat un valor al llarg de

0

Out of Africa. A biography of our species. The biography of our species has been considered as the Most Beautiful Story in the World

0

Figura 1. Dípter tipúlid parasitat per un àcar. Ambre miocè de la República Dominicana. Col. XD, Universitat de Barcelona.Foto: X. DelclòsAmber: an almost perfect historical record.

0

Reconstrucció paleoambiental del Miocè final de Venta del Moro, fa uns 5,5 milions d’anys.© M. AntónThe discovery of Tertiary fauna in the Comunitat Valenciana. The study

0

In times of the great dinosaurs. The giant Sauropod that lived in the Valencia region 130 million years ago. The first remains of giant herbivorous Dinosaurs,

0

Aquesta representació del Museum National d’Histoire Naturelle de París mostra el concepte de museu-magatzem que s’estilava durant el segle XIX i bona part del XX. Grans

0

«The surest proof of having been formed at the bottom of the sea». Antoni Josep Cavanilles (1745-1804) and the beginnings of palaeontology in Valencia. Cavanilles offers

0

La història dels éssers vius i el seu origen, sobre la Terra o sobre altres planetes, s’ha construït mitjançant el treball d’investigació d’un grup

0

Hi ha moltes qüestions relacionades amb el menjar que es poden analitzar des d'un punt de vista ètic. Són aspectes que no se solen tenir en compte en aquestes dates.

0

El fast food o menjar ràpid, com a estil d’alimentació (i fins i tot de vida), és –sota els paràmetres més comuns i coneguts–, d’origen nord-americà. Comença, a mitjan segle XIX, amb l’elaboració de menjars bons i llestos.
0

Els resultats de les recerques científiques han revelat que els sistemes necessaris per a detectar els sabors –els sentits del gust i l’olfacte– estan ben desenvolupats abans de l’infantament. Després del naixement, el nadó ja és capaç de percebre els sabors dolç, agre i amarg tastant menjars tan bé com una àmplia varietat d’aromes.
0

Els sentits del gust i de l’olfacte són instruments que contribueixen a modular la gana, en tant que des d’una perspectiva evolutiva, es pot conjecturar que la sensació de plaer alimentari va haver de sorgir de la necessitat de distingir en la variada oferta de la naturalesa els elements òptims i sans dels perjudicials i fins i tot verinosos.
0

Com aconseguir que puge el suflé? Com coure la carn perquè siga tendra? Com evitar de malmetre la maionesa i, si s’ha triat, tornar a lligar-la? Cal posar rovell d’ou en l’allioli? I per què a vegades es diu que la salsa necessita un additiu, siga patata bullida, siga molla de pa arremullada en llet?
0

La història de l’alimentació humana ha tingut tres instants crucials. El primer es va produir fa dos milions i mig d’anys en algun lloc d’Àfrica, quan alguns prehomínids van començar a incorporar petites porcions de carn a la seua dieta vegetariana.

0

Salvar l’abisme que separa les ciències naturals de les ciències humanes és, segurament, un dels reptes del segle XXI. Fa poc va esclatar la polèmica quan el físic i enginyer

0

Foto: M. GonzálezRestoring the fluvial riverbanks and riverbeds. In this article the author comments on the objectives behind restoring the rivers and riverbanks, which aim to

0

The new water culture. The directive outlines the Spanish water management policy. The New Water Culture is fundamentally a movement that proposes the equal distribution of

0