Cremes, hidratants, llets

Cremes nutritives, hidratants, locions, pomades... Proposem fer una crema de mans, un producte de cosmètica natural, triant els elements greixosos i aquosos adients i utilitzant un emulgent.

0

Es pot veure Venus a l’oest poc abans d’alba? És una pregunta que sovint faig als meus estudiants d’astronomia. La resposta és que no.

0

Un museu és una forma de coneixement en si mateix, com ho és la ciència o l’art. Comparem aquestes tres formes de coneixement entre si.

0

És clar que més tard o més d’hora el premi Nobel serà concedit a investigadors del sistema CRISPR. Continuarà Francisco Mojica sense ser reconegut?

0

L’escala no expressa la mida de les coses, sinó el caràcter dels fenòmens. Quan amplies un mapa, no n’augmentes l’escala, sinó la dimensió.
0
Rita Levi-Montalcini

La neuròloga Rita Levi-Montalcini va rebre el Premi Nobel de Medicina el 1986. Ambaixadora de bona voluntat de la FAO, va crear una fundació dedicada a ajudar dones i xiquetes africanes a estudiar.
0

La síndrome del malentès col·lectiu en estat pur és el germen de moltes tragèdies històriques incomprensibles i irreversibles.
0

La psicologia evolucionista ja fa dècades que ens ajuda a desentranyar alguns dels ingredients secrets del ‘sex appeal’ humà.
0

Quan els aliments frescos no es consumeixen i es deixen sense conservar, poden passar dues coses. O es podreixen i no es poden ingerir, o es modifiquen i es poden ingerir de manera segura.
0
Il·lustració: Moisés Mahiques

Lidia Robert apareix somrient a la cafeteria de la prestigiosa UCLA School of Medicine, al nord de Los Angeles. És desembre però sembla primavera. Millor seure a la terrassa, amb

0
Volar a l’espai per quatre euros

[caption id="attachment_44035" align="alignleft" width="320"] Primera etapa del Falcon 9 aterrant sobre la plataforma flotant de la companyia SpaceX. / Mètode[/caption] Quan la NASA es va fundar, la USAF (la Força Aèria

0
Moviment i canvi en la natura

Vivim en un món que es transforma acceleradament. La realitat social es mou, la naturalesa es mou, el cosmos es mou i nosaltres, éssers humans, ens movem no només en

0

El càncer, un dels majors problemes de la medicina moderna, és també un dels més profunds enigmes biològics. I no hi ha un sol tipus de càncer, sinó que els diferents càncers tenen orígens, desenvolupaments i conseqüències anatomopatològiques molt diversos.
0
La ciència perd prestigi

[caption id="attachment_44056" align="alignleft" width="320"] Il·lustració de Moisés Mahiques[/caption] Fa uns dies la guionista d’un programa de ràdio em va escriure preguntant si voldria comentar en antena un estudi científic segons el

0

El moniato forma part dels cultius que salvaren de la fam molts valencians en la postguerra. Moltes persones majors el recorden directament torrat al forn o en l’olla de moniato.  També ha sigut i és emprat encara en rebosteria, com en els pastissets de Nadal. 
0

El Gabinet de Didàctic del Jardí Botànic us proposa dues activitats: fer una col·lecció de llegums i dissenyar un jardí d'enfiladisses.

0

Pel mes de maig apareixen les flors, que són de color blanc verdós i poc vistoses. En juliol ja tenim les llavors, que han d’assecar-se al sol i conservar-se en un recipient hermètic en un lloc fresc i ombrejat.
0

La pell és una successió d’anfractuositats poblades de bacteris i fongs. La majoria d’aquests microorganismes participen en la tasca protectora de la pell, de manera que destruir-los per preteses raons higièniques és un error.
0

La veritat absoluta i eterna existeix, però només en matemàtiques. El matemàtic és l’únic intel·lectual que fa servir l’absolut, l’etern i l’infinit amb tota normalitat.
0

Les malalties venèries eren una càrrega ben pesada a començament del segle XX. La sífilis era el paradigma de degeneració física i psíquica, destructor de la família i la societat,

0

Al segle XVIII, el metre i els seus múltiples i submúltiples decimals arraconaren l’engavanyador ús dels sistemes sexagesimals fins aleshores vigents.
0

La deglució és el procés fisiològic mitjançant el qual el bol alimentari es transporta des de la boca fins a l’estómac. Hi participen uns trenta músculs i sis nervis.
0

Cama llarga i cama curta són dues varietats d'alls que es cultiven com a tendres a Xàtiva i partides de la rodalia. Roselló ens explica algunes curiositats d'aquest delícia de la gastronomia mediterrània.
0
café

Consumim cafè, sobretot, per la cafeïna, un compost de sabor amarg que és un estimulant del sistema nerviós central. Una tassa de cafè exprés en conté vora 100 mg i s’ha comprovat que la ingesta de cafeïna i glucosa afavoreix l’atenció, l’aprenentatge i la consolidació de la memòria verbal.
0