El darrer document publicat pel Grup Intergovernamental sobre el Canvi Climàtic (IPCC) alerta sobre la preocupant situació de l'escalfament global.
0

Aquest monogràfic navega a través de la història de la fotografia i la ciència. És impactant recórrer com de transversal i necessària ha estat la contribució de la fotografia per a l’avenç de la ciència.
0

Les fotografies són l’entrada principal a realitats de les quals no tenim una vivència directa. El monogràfic 'Instants de ciència' destaca el paper de la fotografia en el coneixement de la natura.
0

A finals de febrer de 1923, Albert Einstein va fer una estada a Espanya, on va impartir conferències a les ciutats de Barcelona, Madrid i Saragossa.

0

El cotxe elèctric és per a molts una ferramenta útil contra el canvi climàtic, però aquest té una sèrie de problemes que el fan poc sostenible.

0
Vicent Salvador

Martí Domínguez recorda Vicent Salvador (1951-2023), amic, filòleg, poeta, professor i col·laborador de la revista.

0
Visó en una granja a Letònia

El brot de grip aviària H5N1 declarat el passat mes d'octubre en una granja de visons a Galícia ha posat en alerta els experts per la facilitat de contagi entre els animals. 

0
cultura científica

La cultura científica és necessària per fer a front a l'emergència climàtica, així com elevar el nivell de comprensió de la ciència per part de la societat.

0

L'energia de fusió nuclear té uns grans vantatges. Els darrers descobriments en aquest camp fets per la National Ignition Facility als Estats Units tenen una gran importància científica.

0

El divulgador Daniel Climent recorda la tasca etnobotànica de Ferran Zurriaga.

0
transició energètica

Per què el clima canvia i el model energètic transita? No seria més pertinent parlar també d’un canvi energètic, en lloc d’una transició energètica? L'autor analitza aquest matís clau en la lluita per mitigar el canvi climàtic.

0

Una historia con aguijón estudia la natura dels borinots des de diverses perspectives. L'obra és també una reflexió sobre la pèrdua de biodiversitat.

0

L'obra versa sobre les papallones, el seu origen i la seua natura.

0

El procés que ocorre quan es cuina a una barbacoa és molt semblant al que es produeix al nostre organisme una vegada mengem i digerim l'aliment cuinat.

0

Des de fa mil·lennis, la humanitat ha tractat de comprendre l'essència de la natura i de l'univers. L'estudi de la bellesa sempre ha estat lligat a l'estudi de l'essència del món.

0

L'autor del llibre pretén acostar al gran públic la seua interpretació personal de la física quàntica, amb un estil interdisciplinari i humanista.

0
Editorial: bellesa i natura

El concepte de bellesa ha estat objecte d’estudi des de la filosofia i l’art. Hi ha alguna cosa que ens atrau i ens produeix plaer en l’observació d’objectes que considerem

0

El conte explica la història de Sònia, una investigadora de física especialment interessada per la matèria fosca.

0

El llibre, coordinat per Joan Mayol, segueix la vida de Ramón Margalef, el primer catedràtic d'ecologia de l'Estat. Margalef va ser un renovador radical dels plantejaments eco­lògics.

0

Aquest article se centra en les ramificacions culturals d’antics paradigmes relacionatsamb la hidrologia.

0

Aquest assaig esgrana els enfrontaments de les comunitats de regants amb l’enginyeria de camins, que governava les confederacions hidro­gràfiques, i els falangistes, que dirigien l’Organització Sindical Espanyola.

0
Andreas Wagner

Parlem amb el biòleg evolutiu Andreas Wagner, un referent en l’estudi de les innovacions evolutives.

0

En la literatura científica hi ha nombrosos exemples al llarg de la història de persones que han mort abans de fer públics alguns dels seus descobriments.

0

Algo nuevo en los cielos, de Antonio Martínez Ron, explica com ha evolucionat l'exploració dels cels durant la història.

0