Diverses empreses promocionen amb entusiasme la criopreservació de cossos humans per a reanimar al futur, sense explicar les barreres que impedeixen que el seu objectiu es complisca.

0
membranes cel·lulars

El model del mosaic fluid de Singer i Nicolson va ser el primer que va explicar algunes de les característiques més importants de les membranes biològiques. Com han evolucionat aquests coneixements en cinc dècades?

0

JARR, amb El fil, evoca la finalitat reconstituent de l’art en temps de crisi, emergències i reptes científics.

0
Fitxes

Igual com fem fitxes de llibres, cal fer fitxes dels productes químics que manegem.

0
Bruno Latour

El filòsof, antropòleg i sociòleg francès Bruno Latour ha mort aquest 9 d’octubre de 2022. Latour va proposar una nova forma de pensar el coneixement científic com a resultat d’una xarxa complexa d’interaccions entre diversos agents igualment rellevants.

0
Energia nuclear

L’escalfament global alimenta luxuriosament els desitjos i propostes dels qui veuen, com en un miratge, l’energia nuclear com una possible solució.

0
HIV virus

La verola del simi ja es va identificar al Congo en 1970. Hem d'invertir més en prevenció si no volem cometre el mateix error enfront de les epidèmies.

0
Educar per al col·lapse

Educar per al col·lapse és una denúncia de com la societat en què vivim sacrifica la vida als beneficis comercials.

0

Enfermas recupera una història que destaca el paper de les dones en la medicina i exposa els abusos i males pràctiques que aquestes, en ocasions, han patit.

0

Genes de colores conta i documenta una història, la del coneixement de les bases genètiques dels colors en els animals.

0

Privacidad es poder alerta dels perills de facilitar les nostres dades a les grans empreses tecnològiques.

0

El pensamiento conspiranoico tracta de comprendre com es generen i per què es propaguen les teories de la conspiració.

0

Los derechos de los simios mostra com la idea de la personalitat jurídica dels grans simis ha passat de ser considerada com una cosa ridícula, a interessar tribunals de diversos països.

0

Drogas, fármacos y venenos ens il·lustra sobre la història diverses substàncies i trenca la falsa dicotomia entre allò natural i allò sintètic.

0

El matemàtic i expresident de l’European Research Council aborda els reptes de la recerca científica a Europa.

0

Moltes deixalles plàstiques es van fracturant fins esdevenir micro o nanopartícules, els microplàstics, ingeribles pels organismes marins.

0

Fugir de les tenebres defensa que per a comprendre la ciència cal preguntar-se com es fa, com no s’ha de fer, qui la fa, i per què es fa.

0

L’obra té un interès que transcendeix les papallones perquè, a través seu, reflexiona sobre les relacions de l’ésser humà amb la natura.

0

La biodiversitat contribueix a millorar la salut humana. Aporta benestar i redueix els riscos d'infeccions d'origen animal o pel canvi climàtic.

0

La pandèmia va suposar un canvi radical en l’agenda mediàtica i va desplaçar altres temes com la crisi climàtica

0
Escola - Montse Sorribes

L'autor proposa educar en el decreixement els més joves i que el futur estil de vida no passe per un consum impossible d'assolir i desmesurat.

0

La pel·lícula No mires arriba planteja alguns reptes que permeten reflexionar sobre la idea de colonitzar altres planetes.

0
Editorial Metode 114 - Foto: Kazuend Unsplash

El concepte d’una sola salut (One Health, com es coneix en anglès) remet a la connexió entre el benestar humà, el dels animals i el dels ecosistemes en què ens desenvolupem.

0

[caption id="attachment_128557" align="alignleft" width="500"] National Library of Medicine[/caption] Johann (Gregor) Mendel (1822) tenia dues germanes, Veronika i Theresia. Tot i ser llest i capacitat, els seus pares no van poder pagar-li

0